Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim [logo]

Arkiv – avsluttede arrangement

Ingeborgdagene

21. april, kl. 14:00, flere tidspunkt

21. – 23. april avholdes litteraturfestivalen Ingeborgdagene for femte gang på Fredheim! Ingeborgdagene er litteratur, kunstmangfold og flotte kulturopplevelser, men også dagsaktuelle temaer som vekker engasjement og følelser. Ingeborgdagene henter inspirasjon fra Ingeborg Refling Hagens liv og virke. Tema for årets festival er Inkludering, og på programmet står bokbad, tekstopplesning, Ingeborgvandring, innlegg, debatt, kunstutstilling, konsert og dans, i tillegg til skrive- og tegnekurs, forfatterbesøk og eventyrstund for barn. Programmet involverer samfunnsaktuelle aktører på nasjonalt nivå så vel som engasjerte sambygdinger, som i sum bidrar til et mangfoldig og unikt arrangement som setter spor.

Ingeborgdagene er et samarbeid mellom Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim og Stange kommune/Stange bibliotek. Billetter kommer for salg på hoopla.no.

Kveldskonsert med Mango Band

16. mars, kl. 19:00

Konsert med Stange kulturskoles band for elever med spesielle behov.

Musikkglede på sitt aller beste!

Salgsutstilling - Anne Kristin Øierud

1. april, kl. 12:00, flere tidspunkt

Anne Kristin Øierud viser uttrykksfulle portretter og bilder, ofte inspirert av myter. Kom og opplev hennes detaljrike, visuelle fabler!

KafèFredheim

11. mars, kl. 12:00

Åpen lørdagskafé på Fredheim fra kl 12 til 14.

Ta med naboen og ta formiddagskaffen hos oss - vi serverer kaffe og vafler.

Kl 14 er det åpning av kunstutstillingen til Anne Kristin Øierud som viser uttrykksfulle portretter og bilder, ofte inspirert av myter. Kom og opplev hennes detaljrike, visuelle fabler!

Gratis inngang. Velkommen!

Kvinnedagen på Fredheim

8. mars, kl. 18:00

Temaet for årets arrangement er unge kvinner og deres reise inn i voksenlivet. Sara S.B. Bustnes, Stange kommunes representant i Ungdommens fylkesting Innlandet, vil holde appell og alltid engasjerte Yngvild Fagerheim holder foredrag om kvinner og fredsarbeid.

Tre unge jenter som får mulighet til å synge med et profesjonelt band, vil synge sanger som de har et spesielt forhold til. De tre er Karen Grønberg (15), Oline Weensvangen (15) og Sofie Solvang Johansen (15) .

Lina Flesvik (16) leser dikt.

Kafè Fredheim

11. februar, kl. 12:00

Åpen lørdagskafé på Fredheim fra kl 12 til 14.

Kl.13-13.30 kommer Dag Arne Syverinsen og leser fra sin nye bok "I Barskogens Mørke". Vi har kaffe og vafler til salgs.

Gratis inngang. Velkommen!

Boka "Med musiske våpen" er en dokumentasjon av sangens rolle under okkupasjonen av Norge, 1940-1945, sett fra begge sider.

Her er noter og tekster til sanger som dagens Norge aldri har hørt - presentert av en strålende formidler! Boka hans er dedikert til motstandskvinnen Ingeborg Refling Hagen, og vi gleder oss til å høre han fortelle på Fredheim.

Robert Burns-fest!

15. januar, kl. 18:00

Burns regnes som Skottlands nasjonaldikter, og hans fødselsdag feires hvert år - "Burns night".

Vi feirer Burns ved å gi et innblikk i hans liv og dikting, og hva han betyr for utviklingen i Skottland i dag.

Kåseri, musikk og opplesning ved Bjørg Dystvold Nilsson, Bjørn Sverre Kristensen og Hallvord Reiar Michaelsen Steen. Allsang og smaksprøver på skotsk mat.

KafèFredheim

14. januar, kl. 12:00

Åpen lørdagskafé på Fredheim fra kl 12 til 14.

Fra kl 12:45 vises det film fra "I natt red`n Henrik forbi" av unger fra Espa skole. Det blir mulighet for å kjøpe kaffe og vafler.

Vi gleder oss til småprat og kaffekos med deg

Gratis inngang. Velkommen!

Konsert på Ingeborg Refling Hagens fødselsdag

Tangen Kirke, 19. desember 2022, kl. 19:00

Håvard Gimse, en av våre fremste pianister, har bidratt i mange musikk- og lyrikk-program. Det er en stor begivenhet at han i en hektisk førjulstid kommer til Tangen kirke: For første gang omkranser han dikt av Ingeborg Refling Hagen med klaververker av Eivind Groven (gravlagt på Tangen kirkegård), Edvard Grieg, Alf Hurum, Harald Sæverud og Geirr Tveitt. Tangen Mandskor synger, dirigert av Marianne Olasdatter Strand, en kjær tradisjon under denne årlige konserten. Opplesning av juledikt ved Hilde Kveim, Siri Lappegård og Petter Mohn. Bekransning av dikterens grav ved visesanger og forfatter Tor Karseth.

- Mitt møte med Ingeborg

19. desember 2022, kl. 17:00

Terje deler av sine minner om Ingeborg Refling Hagen. Åpent hus og kafé på Fredheim i forkant av konserten i Tangen kirke på Ingeborg Refling Hagens fødselsdag.

Julekonsert

17. desember 2022, kl. 15:00

MjøsFolk feirer 10 års-jubileum med en julekonsert hos oss! Det blir muligheter for å kjøpe kaffe og julegrøt. Den som finner mandelen i grøten vinner en CD av MjøsFolk.

Salgsutstilling

17. desember 2022, kl. 15:00

​med Olav Starheims malerier. Tidl. kultursjef Solbjørg Tveiten åpner utstillingen lørdag 17.desember 2022 kl.15.00 og omtaler maleriene i løpet av konserten til MjøsFolk. Kunstutstillingen er åpen ved arrangement på Fredheim og etter avtale fram til mars 2023.

Julemarked

10. desember 2022, kl. 12:00

Velkommen til julestemning på Fredheimtunet!

Rikholdig salgsbord med flettede julekurver, strikk og hekling, trearbeider, julekaker, urter og gelé, ulike tekstilarbeider, honning og fuglenek. Opplesning av Ingeborg Refling Hagens julefortellinger. Kafé, julegrøt og grilling.

Tangen skolekorps spiller lørdag kl 15. Søndag synger Strandlykkja blandede kor kl 14 og Tangen damekor kl 15.

Hjertelig velkommen!

Ingeborgs eventyrverden

13. november 2022, kl. 16:00

Barn fra sommerens barneleir, Hallvord Reiar Michaelsen Steen og Irmelin Sander ønsker store og små velkommen inn i Ingeborgs eventyrverden!

Ingeborg Refling Hagen var nemlig levende opptatt av eventyr, og for henne var de ikke bare underholdning. Hun vokste opp i en muntlig fortellertradisjon, der historier gjerne ble brukt til å belyse utfordringer i hverdagen. En slik barndom skildrer hun i bøkene Eventyr og historier fra Mostua, og i hennes verden gir eventyr både glede og ettertanke!

KafèFredheim

12. november 2022, kl. 12:00

Åpen lørdagskafé på Fredheim fra kl 12 til 14.

Kl.13-13.30 fremfører Ole Ronny Tyseng og Nina Weensvangen et knippe hyggelige kafesanger. Dette bør du ikke gå glipp av 🙂

Servering av kaffe og kaker.

Gratis inngang. Velkommen!

Gratis konsert med «Livets Glæder»

30. oktober 2022, kl. 15:00

Gratis konsert med «Livets Glæder» i kulturlåven, med multikunstner Stein Westgaard, fiolin, Fride Skogsrud Bjørnstad, piano og Ola Nordsveen, fløyte og klarinett.

Dette er siste dagen med salgsutstillingen til Stein Westgaard. Kafe.

Novellekveld - Hans E. Kinck

23. oktober 2022, kl. 18:00

Hans E. Kinck var en mester til å skrive slik at leserne kunne se for seg personene han framstilte. Også forskjellen mellom folk fra ulike deler av landet, deres lynne og opplevelse av livet kunne han gi oss del i. I årets Kinckarrangement møter vi østlendingen og vestlendingen i noen av novellene hans. Opplesningskveld med Frode Kayser og Nina Weensvangen. Kafé.

Kjell Totland vokste opp med folkeeventyr. Da han ble psykolog oppdaget han at eventyrverdenen ble med inn i samtaler med pasientene. Han mener eventyr har et eget symbolspråk for livstolkning - noe han kaller eventyrpsykologi.

På Fredheim vil han dele erfaringer om hvordan eventyr virker i barns utvikling. Han vil også reflektere over hvordan eventyrene kan være givende for oss som voksenlitteratur, i tillegg til å gi oss gode leseropplevelser sammen med barn. Samtale om temaet i etterkant av foredraget.

Utstilling - Stein Westgaard

1. oktober 2022, kl. 14:00

Åpning av kunstutstillingen lørdag 1.oktober kl.14.00. Kunstner spiller selv på fiolin og ordfører Bjarne Christiansen åpner utstillingen.

Bildene springer ut av et uttrykksbehov som både kan gi lærdom, utvikle og bevisstgjøre den som ser og opplever kunsten. Og i ambisiøs forstand kanskje vekke verden til nye erkjennelser.

Det blir å undersøke emner og situasjoner og forsøke å ta pulsen på tiden - tiden vi lever i sett i forhold til fortid og framtid.

Henrik Wergeland og folkekulturen

10. september 2022, kl. 14:00

Dikteren Henrik Wergeland glødet for innsamling av alle typer folkekultur. Han var opptatt av musikk, og på dødsleiet ventet han på å motta en langeleik fra Valdres. Dette instrumentet ble både bilde på den folkelige kulturarven og tittel på en diktsamling han ga ut.

Brødrene Ole og Knut Aastad Bråten spiller langeleik, og Anne Jorunn Kydland kåserer om Wergeland og folkekulturen. Velkommen til et program med allsang, kåseri og langeleikslåtter!

KaféFredheim

3. september 2022, kl. 12:00

Åpen lørdagskafé på Fredheim fra kl 12 til 14.

Kl.13-13.30 serveres en litterær godbit, ellers er det kaffe og kaker til salgs.

Gratis inngang. Velkommen!

Sanger om Død og Glæde

2. september 2022, kl. 19:00

Med store følelser og fengende melodier vekkes 1600-tallets største hits til live når Barokk Boreal presenterer sanger av Dorothe Engelbretsdatter!

Dorothe (Dorte) (1634–1716) var berømt for sine religiøse dikt. Dortes sangbok, Siælens Sang-Offer, var mellom de aller mest populære bøkene i Norge og Danmark i mange tiår. Den kom i 24 opplag, og folk kalte den Dorte-boka.

Dorte-boka er ikke bare en del av den første norske populær-litteraturen - den er også den første melodisamlinga som trykkes her til lands, og noen av melodiene har ikke overlevd i andre kilder. Barokk Boreal løfter fram dette glemte stoffet, og vi aner hvorfor sangene fra "Die Weltberühmte DOROTHE"s penn ble så folkekjære i hennes samtid.

Utstilling - tre tekstilkunstnere

27. august 2022, kl. 14:00

De tre kunstnerne som stiller ut sammen er alle tekstilkunstnere, men viser et bredt spekter av teknikker, inspirasjoner og motiver.

I alt fra tradisjonelle mønstre til drømmer og naturopplevelser henter disse tre inspirasjon for å formidle en tidløs tilstedeværelse. De vil formidle kraften i en opplevelse - kanskje opplevelsen av å skape noe langsomt og tålmodig, kanskje en drømmeverden i slekt med sagn og eventyr. Og ikke minst opplevelsen av sammenheng, slik et ornament kan vise til nettverk i livet, punkter som bindes sammen med en sølvtråd slik at alt henger sammen..

Minikonsert - Jacob Young

21. august 2022, kl. 16:00

Minikonsert med Jacob Young i kulturlåven på Fredheim - en musikalsk go'bit ved avslutningen av utstillingen til Liv C. Fjellsol. Gratis - alle velkomne!

Voluspå – volvens spådom

19. august 2022, kl. 19:30

VIKTIG OPPDATERING: på grunn av dårlig vær flyttes "Voluspå" til Kulturlåven på Fredheim.

Gjellberget på Tangen er en av de kraftigste bygdeborgene i Innlandet, en del av en kjede på 10 borger øst for Mjøsa. Hva tenkte og fortalte menneskene som søkte tilflukt her i steinalderen? Det vet vi ikke sikkert, men noen hundre år senere lytter vikingtidens mennesker til Voluspå.

Hør, ber jeg, alle slekter…

Forteller Ylva Sjaastad resiterer og synger på bokmål og norrønt, mens fortelling inspirert av Edda binder alt sammen. Musikken er basert på en melodi nedtegnet etter islendinger i København på slutten av 1700-tallet av hoffmusikus Hartmann. Instruktører: Marit Jerstad og Knut Harris, basert på deres nye bokmål-oversettelse av diktet.

Velkommen til en poetisk og mytologisk fortelleropplevelse akkompagnert av lyrespill og sang!

Pilegrimsleden - jubileumsvandring

Tangen stasjon, Tangen kirke, Fredheim, 14. august 2022, kl. 12:30

Å vandre som pilegrim er å møte landskapet med hele seg - både sinn og tanke. Det er å gjenoppdage ro i vår travle samtid, og skape pusterom for refleksjon i den større vandringa et liv er.

I år er det 25 år siden den offisielle åpningen av Pilegrimsleden. I samarbeid med Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim inviterer Pilegrimssenter Hamar til jubileumsvandring søndag 14. august. Vandringen starter fra Tangen stasjon.

Kl. 12.30: Oppmøte på Tangen stasjon.

Kl. 13.00: Omvisning i Tangen kirke ved Tove Krattebøl. «Kirkens kunstneriske preg etter restaureringen».

Kl. 14.00: Samtale mellom Frode Kayser og Tone Stræte på Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim. «Hva forener pilegrimsmotivet med Ingeborgs livsvandring?» Omvisning på Fredheim ved Inger Sleppen.

Det vil bli servering av retter med råvarer blant annet fra Ingeborgs kjøkkenhage.

  • Salat med bakte beter, fetaost og valnøtter.

  • Marengs og eggekrem med sommerens bær og urter. Kaffe/te.

Kl. 16. 00 Avslutning. Pris kr. 400,- per person. Påmelding til Pilegrimssenter Hamar. hamar@pilegrimssenter.no Tlf. 474 78 266. Påmeldingsfrist: 8. august.

ART CARES er et tverrfaglig bokprosjekt, hvor alt fra tittel til bokomslag og innhold er helhetlige og meningsfulle elementer. Prosjektet omfatter sansemessige og emosjonelle aspekter, i tillegg til akademisk kunnskap og kunstnerisk uttrykk, der det bevingede bokomslaget omfavner innholdet.

21. august kl 16:00 blir det avslutning. Jacob Young spiller gitar.

Besøk Fredheim!

3. juli 2022, kl. 14:00

Hver søndag i sommer kl.14.00 er det omvisning i Ingeborg Refling Hagens kunstnerhjem Fredheim.

Du kan bli kjent med hennes forfatterskap, hennes store samfunnsengasjement, hennes kulturformidling og husets flotte kunstneriske utsmykninger.

Alle hjertelig velkommen!

I mellomkrigstida var Ingeborg Refling Hagen en uredd og tydelig stemme mot nazismens framvekst, og mange av hjelpemidlene hun brukte i kampen er fremdeles nyttige for å forstå begreper som frihet og demokrati.

Siri Lappegård forteller.

Wergelands vinterblommer - konsert

Tangen kirke, 18. juni 2022, kl. 18:00

Bragernes barokk fremfører Vinterblommer til tekst av Wergeland, skrevet av Herman Vogt i 2021, som en del av kveldskonserten under Wergelandsfesten.

Det blir også solosang ved Aksel Rykkvin, opplesning og allsang. Velkommen!

Wergelandfesten

18. juni 2022, kl. 11:00

Wergelandfesten på Fredheim blir endelig en myldrende familiedag i juni igjen! Det blir et variert program for og med barn, unge og voksne, leker, fiskedam, dukketeater, hesteskyss, tablåer, dikt, sang og spill.

Ulike sider ved Henrik Wergeland vises: den dramatiske, den politiske og den lyriske. Solosang og dagens tale ved Aksel Rykkvin (19 år). Enakter ved Karen Høie. Kåseri ved Elin Stengrundet om Ingeborg Refling Hagens Wergelandsbilde.

Neppe noen annen norsk kunstner er oftere enn Wergeland blitt takket i dikt og tonesatt gjennom sang. På nytt og på nytt. Det er derfor en glede at Vinterblommer, et nyskrevet verk av Herman Vogt til tekster av Wergeland, fremføres av ensemblet Bragernes barokk under kveldskonserten i Tangen kirke.

Se programmet for dagen her.

Ingeborgvandring på Tangen

Tangen skole - vi vandrer til Fredheim, 6. juni 2022, kl. 14:00

Bli med å oppleve Tangen i Stange gjennom Ingeborg Refling Hagens minner og dikt, på vandring gjennom landskapet med fortellinger og opplesning underveis.

Vandring tar ca 1 time, og vi ender opp på Fredheim med mulighet for å kjøpe kaffe og kake.

Oppmøte ved Tangen skole. Vel møtt!

MuseumsNATT - Norsk utvandrermuseum

Norsk utvandrermuseum, Ottestad, 25. mai 2022, kl. 18:30

I samarbeid med Norsk utvandrermuseum presenterer vi "Rokken heter lengsel, og tråden er håp" - utvalgte sanger, dikt og fortellinger fra Ingeborg Refling Hagens utvandrerdiktning.

Dette er en del av programmet MuseumsNATT, og billetten gir adgang til alle museene som er med. Se deres nettsider for full oversikt.

Utstilling - Johannes Høie

21. mai 2022, kl. 14:00

”....intensiteten ligger i det psykogiske, blikket på det menneskelige, og hvordan dette er balansert i maleriet. Dette utforskes gjennom små variasjoner og gjentagelser. Arbeidene henter like mye inspirasjon fra klassisk malerkunst som samtidig fotokunst eller arthaus- filmer. I arbeidene har jeg også eksperimentert med en form for ”disseksjon” av selve motivet, ved en insisterende utforskning og repetisjon. Dette er samtidig en utforskning av maleriets muligheter og metoder. Hva skjer når man maler det samme motivet flere ganger? Hva skjer om man angriper det samme motivet på en annen måte eller med en annen metode enn den forrige, og hvordan påvirker dette uttrykket og opplevelsen av bildet? Hva skjer når disse blir satt sammen opp mot hverandre?” - Johannes Høie

”Johannes Høie undersøker den skjøre grensen mellom vold og omsorg i sine siste malerier. En ung gutt ser opp mot noe som ser ut som den sorteste natt. Ut fra mørket kommer to hender som hviler på hans hode, som for å velsigne ham. I et annet maleri gløtter en ung kvinne opp mot en person vi ikke får se. Også her kommer hendene ut fra ingensteds, bokstavelig talt selve intet, og legges betryggende på hennes hode. Sånn ser det i hvert fall ut ved første øyekast. Scenen gjentas, i forskjellige former og med ulike individer. Er det omsorg som vises? Eller kan det være noe annet? Samlet sett ber maleriene oss om å se etter ubehaget, også der det nesten er usynlig.” Kjetil Røed i Vårt Land 07.04.19

Seniorkurator ved Nasjonalmuseet Ellen J. Leerberg engasjerer barn og voksne i gjenfortelling av folkeeventyr. Barna får oppgaver og egne eventyrillustrasjoner mens Leerberg holder foredrag om kjente og kjære illustrasjoner av norske folkeeventyr av bl.a. Theodor Kittelsen og Erik Werenskiold. Disse vil senere – fra 22. juni - kunne oppleves som del av Nasjonalmuseets åpningsutstilling.

Foredrag ved Sven Åke Lorentsson. Musikkinnslag. Gratis inngang

Ingeborgdagene: Program 24. april

24. april 2022, kl. 13:30

Litteraturfestivalen Ingeborgdagene er et kulturarrangement på Tangen med fokus på litteratur, men også teater, billedkunst, dans og musikk. Årets tema er Miljø og kultur. Billettsalg på hoopla.no. Barn og unge under 18 år går gratis.

PROGRAM: Kl. 13:30: Dans på tunet: "Underveis" Fra kl. 14: Tre innlegg om Miljø og kultur ved Ingun Grimstad Klepp, Inge Iversen og Sigrid Salen. Kl. 15:30: Paneldebatt om Miljø og kultur. Deltakere er Maja Lunde, Ingun Grimstad Klepp, Inge Iversen og Sigrid Salen. Debattleder: Carsten Bleness. Om programmet: Ute på tunet fremfører 2. klasse ved danselinja på Stange videregående skole en koreografi rundt fenomenet reise: "Underveis". På vei et sted. En reise for å finne noe. For så å dra hjem og finne det. Medvirkende dansere er Astrid Marie Brænden, Malin Hagen, Maia Kilde Haug, Sara Kristine Hassan Hoelseth, Ida Michelle Hoffstuen, Oda Margrethe Granlund Linstand, Ida Kompen Myhre, Isabel Benedicte Hovden Nilssen og Martine Støholen. Koreograf er Cecilie Sleppen Ålskog.

Ingun Grimstad Klepp, Inge Iversen og Sigrid Salen vil holde hvert sitt innlegg med fokus på miljø, men fra ulike ståsteder: Ingun Grimstad Klepp er professor i klær og bærekraft, og arbeider på Forbruksforskningsinstituttet SIFO på OsloMet. Hun har i flere tiår vært viktig i å spre kunnskap om klær og få i gang debatt om klær og miljø. Hennes innlegg vil handle om natur og kultur i klesskapet. Hvordan få klær til å vare lenger?

Inge Iversen er samfunnsengasjert kunstner, og flere av hans arbeider kan betraktes som kommentarer til dagens forbrukersamfunn og den overfloden vi i vår del av verden lever i.

Sigrid Salen er pensjonert lektor, og har selv har bodd og studert på Fredheim. Hennes innlegg vil handle om mat, miljø og kultur, deriblant matens rolle i litteraturen, kokkekunsten på Fredheim og matlaging basert på enkle prinsipper og sunn fornuft.

Innleggene etterfølges av en debatt med tema Miljø og kultur der Ingun Grimstad Klepp, Inge Iversen og Sigrid Salen deltar sammen med forfatter Maja Lunde. Maja Lunde er en av Norges mestselgende forfatter, også i utlandet, og har med den pågående Klimakvartetten skrevet skjønnlitteratur om klima og miljø. Debattleder er Carsten Bleness.

Ingeborgdagene: Program 23. april

23. april 2022, kl. 10:00

Litteraturfestivalen Ingeborgdagene er et kulturarrangement på Tangen med fokus på litteratur, men også teater, billedkunst, dans og musikk. Årets tema er Miljø og kultur. Denne lørdagen er det gratis inngang for alle hele dagen!

PROGRAM: Kl. 10 - 13: Tegnekurs ved Inge Iversen Kl. 10 - 13:30: Skrivekurs ved Ellen Fjestad Kl. 14: Utstillingsåpning Kl. 15:30: Sambygdinger leser Ingeborg Refling Hagen Kl. 16: Bokbad med forfatter Maja Lunde Kl. 17:30: Bokslipp med bokpresentasjon

Om programmet: Tegnekurs ved Inge Iversen og skrivekurs ved Ellen Fjestad tilbys elever på 5.-7. trinn i Stange-skolene. Det er forhåndspåmelding til kursene, som har et begrenset antall plasser, etter førstemann til mølla-prinsippet. Informasjon om kurs og påmelding finner du på våre nettsider https://www.stange.kommune.no/category21024.htmlInge Iversen er årets festivalkunstner, og utstillingen «Utfordring og avveining» åpner kl. 14. Utstillingen viser collager og malerier, og åpnes av ordfører Bjarne H. Christiansen. Fem sambygdinger fra Espa og Tangen inviterer til et nært møte med Refling Hagens forfatterskap når de leser selvvalgte tekster av Ingeborg.

Maja Lunde er en av Norges mestselgende forfattere, også i utlandet, og har med den pågående Klimakvartetten skrevet skjønnlitteratur om klima og miljø. Dette er også tema når Lunde i bokbad samtaler med Solbjørg Tveiten.

Ole Karlsen og Eva Marie Syversen er redaktører av boka "Stjerner over granskogbunnen. Om Ingeborg Refling Hagens forfatterskap" som slippes og presenteres på Fredheim denne dagen. Boka er basert på en seminarreke som ble avholdt på Høgskolen i Innlandet, Hamar, høsten 2021.

Fredag 22. april blir det utekonsert med The Hoggorms!

Billettsalg på hoopla.no. Barn og unge under 18 år går gratis.

OM BANDET: The Hoggorms startet opp i 1988. Bandet spiller kun egenkomponert musikk, i sjangeren ølpønk og pøbeljazz. Dagens besetning består av Peter Kippersund (vokal), Henning Ramseth (keyboard og worldstick), Terje Larsen (bass), Skjalg Lidsheim (trommer) og Ole Ronny Tyseng (gitar). The Hoggorms spilte inn nytt album sommeren 2021 som blir tilgjengelig på vinyl og digitalt i løpet av 2022. To singler fra albumet ble sluppet digitalt i romjulen, og flere kommer fram mot konserten 22. april. Tore Langberg Larsen har laget tegninger til hver av de nye låtene til The Hoggorms. Under konserten blir det utstilling med alle plakatene.

H. C. Andersen-fest

2. april 2022, kl. 14:00

Møt noen av H.C. Andersens eventyr:

Barn fra Louise Gawne-Sheridans ballettskole framfører "Fem fra en ertebelg",

Valborg Sirnes forteller,

Bygdøy allé suttung-gruppe framfører "Keiserens nye klær".

KaffeLytte

2. april 2022, kl. 12:00

Kl.12-14 er det åpen lørdagskafé på Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim på Tangen. Kom innom for hyggelig samvær, og for å se deg om i huset som er som «en kiste som er rosemalt på innsiden»!

Gratis inngang, salg av kaffe og kaker.

Kl.13-13.30 serverer Siri Lappegård en litterær godbit. Velkommen!

Den internasjonale kvinnedagen 8.mars feires på Kulturlåven på Fredheim.

I panelet: Karin Andersen, Anndrine Lund og Anne-Marte Kolbjørnshus.

Frøydis Sund fra Likestillingssenteret leder samtale om likestilling.

Kulturelt innslag ved Karoline Amb,

Billetter kr 150,-.

Åpen kafé fra kl.18.

Arrangeres i samarbeid med Kvinnenettverket, Stange Arbeiderparti

Utstilling - Trine Lindheim

5. mars 2022, kl. 14:00

Trine Lindheim dyrker begrensningens kunst, uten å fornekte friheten. Frodighet og forenkling er stikkord for et mangfold av stiler og teknikker, der kunstneren utnytter materialer og naturlige prosesser på sin egen måte. Det dreier seg om tresnitt, maleri, originale dyptrykk og ulike objekter.

Stilmessig forenkling og nærhet til materialer og prosesser er særlig slående i tresnittene. Bilder og gjenstander gir mening uten fasit, og de er visuelt tiltalende – i pakt med naturens egen estetikk.

Isteden for å lukke øynene, resignere eller hengi seg til destruktiv nihilisme, spiller hun på lag med "det späde livet", og finner håp i mennesket selv

Fredheim, Tangen 5.3.- 3.4.2022

Eventyrstund

13. februar 2022, kl. 16:00

Eventyrfortelling gir fine opplevelser for barn og voksne sammen. Velkommen til foreldre, besteforeldre, tanter, onkler osv. gjerne sammen med barn! Dere får høre både kjente og mindre kjente eventyr, fra nær og fjern, bl.a. små dyreeventyr, om Kvitebjørn kong Valemon, Aladdin og enda fler.....

Kaffe Lytte

12. februar 2022, kl. 12:00

Åpen lørdagskafé på Fredheim.

Gratis inngang. Kl.13-13.30: Hallvord Reiar Michaelsen Steen serverer en litterær godbit.

Markering av Ingeborg Refling Hagens fødselsdag

Tangen kirke, 19. desember 2021, kl. 18:30

I anledning Ingeborg Refling Hagens fødselsdag blir det konsert i Tangen kirke.

Grunnet dagens situasjon, er det gjort noen endringer i det opprinnelige programmet. 18:30 Orgelmeditasjon ved en av Norges ledende organister, Halgeir Schiager

19.00: Bekransning av Ingeborg Refling Hagen og Eivind Grovens graver ved Kristin Lyhmann.

19.10 - 19.40: Konsert i kirken med Halgeir Schiager (orgel) og Alf Eivind Koichi Fujita Steen (trompet)

Gratis inngang.

Åpent hus / om Birgit Abrahamsen

19. desember 2021, kl. 16:00

I stua på Fredheim klatrer Birgit Abrahamsens blomster oppover de hvite veggene, og slynger seg omkring fotografier og kunstverk. Men hvem var Birgit, og hvorfor har hun dekorert Ingeborg Refling Hagens barndomshjem?

Olaug Kristine Bringager forteller om maleren Birgit Abrahamsen (1879-1961) og hennes betydning for Ingeborg Refling Hagen.

Utstilling av utvalgte malerier, servering av suppe, vafler, kaffe og te. Åpent hus og utstilling fra klokka 16, presentasjon av Birgit Abrahamsen klokka 17.

Gratis inngang.

Vi minner også om konsert i Tangen kirke etterpå.

Julemarked

11. desember 2021, kl. 12:00

Velkommen til julestemning på Fredheimtunet!

Lokale kor og korps synger og spiller. Rikholdig salgsbord med flettede julekurver, strikk og hekling, trearbeider, julekaker, urter og gelé. Flere salgsboder med ulike tekstilarbeider, honning og fuglenek. Opplesning av Ingeborg Refling Hagens julefortellinger. Kafé, julegrøt og grilling.

Hjertelig velkommen!

Gården 2021 - Georgiana Keable

21. november 2021, kl. 16:00

Georgiana Keable er forteller. Hun har bodd og arbeidet i Norge siden 1997, og har nylig flyttet til Oppsal gård på Tangen. Hun forteller om gården og fletter inn myter og fortellinger hun har samlet om vårt forhold til trær, husdyr og naturen. Forestillingen blir på norsk og engelsk. Kafé.

Konsert med MjøsFolk

22. august 2020
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: Fredheim
9b18b1e905b23bfb44fc0299a0791242882f4079-1969×1031

I anledning Ingeborgdagene og jubileumsåret 2020 har Mjøsfolk tonesatt 12 dikt av Refling Hagen. Sangene urframføres på Fredheim den 22. august 2020. Jubileumsåret 2020 markerer at det er 125 år siden Ingeborg Refling Hagen ble født og 100 år siden hun utgav sin første bok. Det er musikken rundt Mjøsa og fra det store, nye […]

17jun-blomst-og-Fredheim

I vår informerte vi om at arrangementet i anledning Henrik Wergelands 212-årsdag 2020 i regi av Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim avlyses etter krav fra myndighetene. Like fullt uteblir heldigvis ikke markeringen av Wergelandsdagen 2020. Når en krise inntreffer, er det betydningsfullt hvilke idéer som er i omløp. Det erfarte Ingeborg Refling Hagen til gagns, noe som bidro til […]

Dramalesing: Tsjekovs skuespill

27. mai 2020
Tid: 12:00 - 12:00
Sted: Fredheim
AntonTsjekhov2

Vi leser Anton Tsjekovs skuespill på onsdager i partallsukene, f.o.m. 22.1. Vi starter med Tre søstre. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

Litteraturlesing: John Milton

20. mai 2020
Tid: 12:00 - 12:00
Sted: Fredheim
Milton2

Vi leser John Miltons «Det tapte paradis» på onsdager i oddetallsukene, f.o.m. 29.1. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

Dramalesing: Tsjekovs skuespill

13. mai 2020
Tid: 12:00 - 12:00
Sted: Fredheim
AntonTsjekhov2

Vi leser Anton Tsjekovs skuespill på onsdager i partallsukene, f.o.m. 22.1. Vi starter med Tre søstre. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

Litteraturlesing: John Milton

6. mai 2020
Tid: 12:00 - 12:00
Sted: Fredheim
Milton2

Vi leser John Miltons «Det tapte paradis» på onsdager i oddetallsukene, f.o.m. 29.1. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

Dramalesing: Tsjekovs skuespill

29. april 2020
Tid: 12:00 - 12:00
Sted: Fredheim
AntonTsjekhov2

Vi leser Anton Tsjekovs skuespill på onsdager i partallsukene, f.o.m. 22.1. Vi starter med Tre søstre. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

Litteraturlesing: John Milton

22. april 2020
Tid: 12:00 - 12:00
Sted: Fredheim
Milton2

Vi leser John Miltons «Det tapte paradis» på onsdager i oddetallsukene, f.o.m. 29.1. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

AVLYST – Nancy Herz – Ingeborgdagene

19. april 2020
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: Fredheim
NancyHertz-Ingeborgdagene

Hvordan finner du deg selv når andre hele tiden forteller deg hvem du skal være? Nancy Herz (f. 1996): 21 år gammel jordboer, aktivist, bokelsker og skribent. Norsk/libanesisk. Kosmopolitt og drømmer. My tweets = my views. Hun startet, sammen med Amina Bile og Sofia Srour, bevegelsen som i media blir kalt «De skamløse jentene», og […]

AVLYST – Konsert med MjøsFolk

19. april 2020
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: Fredheim
Mjøsfolk-Ingeborgdagene

I anledning Ingeborgdagene og jubileumsåret 2020 har Mjøsfolk tonesatt 12 dikt av Refling Hagen. Jubileumsåret 2020 markerer at det er 125 år siden Ingeborg Refling Hagen ble født og 100 år siden hun utgav sin første bok. Det er musikken rundt Mjøsa og fra det store, nye fylket Innlandet som er utgangspunktet for gruppa MjøsFolk. […]