Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim [logo]

Arkiv – avsluttede arrangement

Pilegrimsleden - jubileumsvandring

Tangen stasjon, Tangen kirke, Fredheim, 14. august 2022, kl. 12:30

I år er det 25 år siden den offisielle åpningen av Pilegrimsleden. I samarbeid med Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim inviterer Pilegrimssenter Hamar til jubileumsvandring søndag 14. august. Vandringen starter fra Tangen stasjon.

Kl. 12.30: Oppmøte på Tangen stasjon.

Kl. 13.00: Omvisning i Tangen kirke ved Tove Krattebøl. «Kirkens kunstneriske preg etter restaureringen».

Kl. 14.00: Samtale mellom Frode Kayser og Tone Stræte på Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim. «Hva forener pilegrimsmotivet med Ingeborgs livsvandring?»

Omvisning på Fredheim ved Inger Sleppen.

Det vil bli servering av retter med råvarer blant annet fra Ingeborgs kjøkkenhage.

  • Salat med bakte beter, fetaost og valnøtter.

  • Marengs og eggekrem med sommerens bær og urter. Kaffe/te.

Kl. 16. 00 Avslutning.

Pris kr. 400,- per person. Påmelding til Pilegrimssenter Hamar. hamar@pilegrimssenter.no Tlf. 474 78 266. Påmeldingsfrist: 8. august.

Utstilling - ART CARES, Liv C. Fjellsol

20. august 2022, kl. 12:00, flere tidspunkt

ART CARES er et tverrfaglig bokprosjekt, hvor alt fra tittel til bokomslag og innhold er helhetlige og meningsfulle elementer. Prosjektet omfatter sansemessige og emosjonelle aspekter, i tillegg til akademisk kunnskap og kunstnerisk uttrykk, der det bevingede bokomslaget omfavner innholdet.

21. august kl 16:00 blir det avslutning. Jacob Young spiller gitar.

Besøk Fredheim!

21. august 2022, kl. 14:00

Hver søndag i sommer kl.14.00 er det omvisning i Ingeborg Refling Hagens kunstnerhjem Fredheim.

Du kan bli kjent med hennes forfatterskap, hennes store samfunnsengasjement, hennes kulturformidling og husets flotte kunstneriske utsmykninger.

Alle hjertelig velkommen!

Ingeborg Refling Hagens motstandskamp

28. august 2022, kl. 14:00

I mellomkrigstida var Ingeborg Refling Hagen en uredd og tydelig stemme mot nazismens framvekst, og mange av hjelpemidlene hun brukte i kampen er fremdeles nyttige for å forstå begreper som frihet og demokrati.

Siri Lappegård forteller.

Wergelands vinterblommer - konsert

Tangen kirke, 18. juni 2022, kl. 18:00

Bragernes barokk fremfører Vinterblommer til tekst av Wergeland, skrevet av Herman Vogt i 2021, som en del av kveldskonserten under Wergelandsfesten.

Det blir også solosang ved Aksel Rykkvin, opplesning og allsang. Velkommen!

Wergelandfesten

18. juni 2022, kl. 11:00

Wergelandfesten på Fredheim blir endelig en myldrende familiedag i juni igjen! Det blir et variert program for og med barn, unge og voksne, leker, fiskedam, dukketeater, hesteskyss, tablåer, dikt, sang og spill.

Ulike sider ved Henrik Wergeland vises: den dramatiske, den politiske og den lyriske. Solosang og dagens tale ved Aksel Rykkvin (19 år). Enakter ved Karen Høie. Kåseri ved Elin Stengrundet om Ingeborg Refling Hagens Wergelandsbilde.

Neppe noen annen norsk kunstner er oftere enn Wergeland blitt takket i dikt og tonesatt gjennom sang. På nytt og på nytt. Det er derfor en glede at Vinterblommer, et nyskrevet verk av Herman Vogt til tekster av Wergeland, fremføres av ensemblet Bragernes barokk under kveldskonserten i Tangen kirke.

Se programmet for dagen her.

Ingeborgvandring på Tangen

Tangen skole - vi vandrer til Fredheim, 6. juni 2022, kl. 14:00

Bli med å oppleve Tangen i Stange gjennom Ingeborg Refling Hagens minner og dikt, på vandring gjennom landskapet med fortellinger og opplesning underveis.

Vandring tar ca 1 time, og vi ender opp på Fredheim med mulighet for å kjøpe kaffe og kake.

Oppmøte ved Tangen skole. Vel møtt!

MuseumsNATT - Norsk utvandrermuseum

Norsk utvandrermuseum, Ottestad, 25. mai 2022, kl. 18:30

I samarbeid med Norsk utvandrermuseum presenterer vi "Rokken heter lengsel, og tråden er håp" - utvalgte sanger, dikt og fortellinger fra Ingeborg Refling Hagens utvandrerdiktning.

Dette er en del av programmet MuseumsNATT, og billetten gir adgang til alle museene som er med. Se deres nettsider for full oversikt.

Utstilling - Johannes Høie

21. mai 2022, kl. 14:00

”....intensiteten ligger i det psykogiske, blikket på det menneskelige, og hvordan dette er balansert i maleriet. Dette utforskes gjennom små variasjoner og gjentagelser. Arbeidene henter like mye inspirasjon fra klassisk malerkunst som samtidig fotokunst eller arthaus- filmer. I arbeidene har jeg også eksperimentert med en form for ”disseksjon” av selve motivet, ved en insisterende utforskning og repetisjon. Dette er samtidig en utforskning av maleriets muligheter og metoder. Hva skjer når man maler det samme motivet flere ganger? Hva skjer om man angriper det samme motivet på en annen måte eller med en annen metode enn den forrige, og hvordan påvirker dette uttrykket og opplevelsen av bildet? Hva skjer når disse blir satt sammen opp mot hverandre?” - Johannes Høie

”Johannes Høie undersøker den skjøre grensen mellom vold og omsorg i sine siste malerier. En ung gutt ser opp mot noe som ser ut som den sorteste natt. Ut fra mørket kommer to hender som hviler på hans hode, som for å velsigne ham. I et annet maleri gløtter en ung kvinne opp mot en person vi ikke får se. Også her kommer hendene ut fra ingensteds, bokstavelig talt selve intet, og legges betryggende på hennes hode. Sånn ser det i hvert fall ut ved første øyekast. Scenen gjentas, i forskjellige former og med ulike individer. Er det omsorg som vises? Eller kan det være noe annet? Samlet sett ber maleriene oss om å se etter ubehaget, også der det nesten er usynlig.” Kjetil Røed i Vårt Land 07.04.19

Seniorkurator ved Nasjonalmuseet Ellen J. Leerberg engasjerer barn og voksne i gjenfortelling av folkeeventyr. Barna får oppgaver og egne eventyrillustrasjoner mens Leerberg holder foredrag om kjente og kjære illustrasjoner av norske folkeeventyr av bl.a. Theodor Kittelsen og Erik Werenskiold. Disse vil senere – fra 22. juni - kunne oppleves som del av Nasjonalmuseets åpningsutstilling.

Foredrag ved Sven Åke Lorentsson. Musikkinnslag. Gratis inngang

Ingeborgdagene: Program 24. april

24. april 2022, kl. 13:30

Litteraturfestivalen Ingeborgdagene er et kulturarrangement på Tangen med fokus på litteratur, men også teater, billedkunst, dans og musikk. Årets tema er Miljø og kultur. Billettsalg på hoopla.no. Barn og unge under 18 år går gratis.

PROGRAM: Kl. 13:30: Dans på tunet: "Underveis" Fra kl. 14: Tre innlegg om Miljø og kultur ved Ingun Grimstad Klepp, Inge Iversen og Sigrid Salen. Kl. 15:30: Paneldebatt om Miljø og kultur. Deltakere er Maja Lunde, Ingun Grimstad Klepp, Inge Iversen og Sigrid Salen. Debattleder: Carsten Bleness. Om programmet: Ute på tunet fremfører 2. klasse ved danselinja på Stange videregående skole en koreografi rundt fenomenet reise: "Underveis". På vei et sted. En reise for å finne noe. For så å dra hjem og finne det. Medvirkende dansere er Astrid Marie Brænden, Malin Hagen, Maia Kilde Haug, Sara Kristine Hassan Hoelseth, Ida Michelle Hoffstuen, Oda Margrethe Granlund Linstand, Ida Kompen Myhre, Isabel Benedicte Hovden Nilssen og Martine Støholen. Koreograf er Cecilie Sleppen Ålskog.

Ingun Grimstad Klepp, Inge Iversen og Sigrid Salen vil holde hvert sitt innlegg med fokus på miljø, men fra ulike ståsteder: Ingun Grimstad Klepp er professor i klær og bærekraft, og arbeider på Forbruksforskningsinstituttet SIFO på OsloMet. Hun har i flere tiår vært viktig i å spre kunnskap om klær og få i gang debatt om klær og miljø. Hennes innlegg vil handle om natur og kultur i klesskapet. Hvordan få klær til å vare lenger?

Inge Iversen er samfunnsengasjert kunstner, og flere av hans arbeider kan betraktes som kommentarer til dagens forbrukersamfunn og den overfloden vi i vår del av verden lever i.

Sigrid Salen er pensjonert lektor, og har selv har bodd og studert på Fredheim. Hennes innlegg vil handle om mat, miljø og kultur, deriblant matens rolle i litteraturen, kokkekunsten på Fredheim og matlaging basert på enkle prinsipper og sunn fornuft.

Innleggene etterfølges av en debatt med tema Miljø og kultur der Ingun Grimstad Klepp, Inge Iversen og Sigrid Salen deltar sammen med forfatter Maja Lunde. Maja Lunde er en av Norges mestselgende forfatter, også i utlandet, og har med den pågående Klimakvartetten skrevet skjønnlitteratur om klima og miljø. Debattleder er Carsten Bleness.

Ingeborgdagene: Program 23. april

23. april 2022, kl. 10:00

Litteraturfestivalen Ingeborgdagene er et kulturarrangement på Tangen med fokus på litteratur, men også teater, billedkunst, dans og musikk. Årets tema er Miljø og kultur. Denne lørdagen er det gratis inngang for alle hele dagen!

PROGRAM: Kl. 10 - 13: Tegnekurs ved Inge Iversen Kl. 10 - 13:30: Skrivekurs ved Ellen Fjestad Kl. 14: Utstillingsåpning Kl. 15:30: Sambygdinger leser Ingeborg Refling Hagen Kl. 16: Bokbad med forfatter Maja Lunde Kl. 17:30: Bokslipp med bokpresentasjon

Om programmet: Tegnekurs ved Inge Iversen og skrivekurs ved Ellen Fjestad tilbys elever på 5.-7. trinn i Stange-skolene. Det er forhåndspåmelding til kursene, som har et begrenset antall plasser, etter førstemann til mølla-prinsippet. Informasjon om kurs og påmelding finner du på våre nettsider https://www.stange.kommune.no/category21024.htmlInge Iversen er årets festivalkunstner, og utstillingen «Utfordring og avveining» åpner kl. 14. Utstillingen viser collager og malerier, og åpnes av ordfører Bjarne H. Christiansen. Fem sambygdinger fra Espa og Tangen inviterer til et nært møte med Refling Hagens forfatterskap når de leser selvvalgte tekster av Ingeborg.

Maja Lunde er en av Norges mestselgende forfattere, også i utlandet, og har med den pågående Klimakvartetten skrevet skjønnlitteratur om klima og miljø. Dette er også tema når Lunde i bokbad samtaler med Solbjørg Tveiten.

Ole Karlsen og Eva Marie Syversen er redaktører av boka "Stjerner over granskogbunnen. Om Ingeborg Refling Hagens forfatterskap" som slippes og presenteres på Fredheim denne dagen. Boka er basert på en seminarreke som ble avholdt på Høgskolen i Innlandet, Hamar, høsten 2021.

Fredag 22. april blir det utekonsert med The Hoggorms!

Billettsalg på hoopla.no. Barn og unge under 18 år går gratis.

OM BANDET: The Hoggorms startet opp i 1988. Bandet spiller kun egenkomponert musikk, i sjangeren ølpønk og pøbeljazz. Dagens besetning består av Peter Kippersund (vokal), Henning Ramseth (keyboard og worldstick), Terje Larsen (bass), Skjalg Lidsheim (trommer) og Ole Ronny Tyseng (gitar). The Hoggorms spilte inn nytt album sommeren 2021 som blir tilgjengelig på vinyl og digitalt i løpet av 2022. To singler fra albumet ble sluppet digitalt i romjulen, og flere kommer fram mot konserten 22. april. Tore Langberg Larsen har laget tegninger til hver av de nye låtene til The Hoggorms. Under konserten blir det utstilling med alle plakatene.

H. C. Andersen-fest

2. april 2022, kl. 14:00

Møt noen av H.C. Andersens eventyr:

Barn fra Louise Gawne-Sheridans ballettskole framfører "Fem fra en ertebelg",

Valborg Sirnes forteller,

Bygdøy allé suttung-gruppe framfører "Keiserens nye klær".

KaffeLytte

2. april 2022, kl. 12:00

Kl.12-14 er det åpen lørdagskafé på Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim på Tangen. Kom innom for hyggelig samvær, og for å se deg om i huset som er som «en kiste som er rosemalt på innsiden»!

Gratis inngang, salg av kaffe og kaker.

Kl.13-13.30 serverer Siri Lappegård en litterær godbit. Velkommen!

Den internasjonale kvinnedagen 8.mars feires på Kulturlåven på Fredheim.

I panelet: Karin Andersen, Anndrine Lund og Anne-Marte Kolbjørnshus.

Frøydis Sund fra Likestillingssenteret leder samtale om likestilling.

Kulturelt innslag ved Karoline Amb,

Billetter kr 150,-.

Åpen kafé fra kl.18.

Arrangeres i samarbeid med Kvinnenettverket, Stange Arbeiderparti

Utstilling - Trine Lindheim

5. mars 2022, kl. 14:00

Trine Lindheim dyrker begrensningens kunst, uten å fornekte friheten. Frodighet og forenkling er stikkord for et mangfold av stiler og teknikker, der kunstneren utnytter materialer og naturlige prosesser på sin egen måte. Det dreier seg om tresnitt, maleri, originale dyptrykk og ulike objekter.

Stilmessig forenkling og nærhet til materialer og prosesser er særlig slående i tresnittene. Bilder og gjenstander gir mening uten fasit, og de er visuelt tiltalende – i pakt med naturens egen estetikk.

Isteden for å lukke øynene, resignere eller hengi seg til destruktiv nihilisme, spiller hun på lag med "det späde livet", og finner håp i mennesket selv

Fredheim, Tangen 5.3.- 3.4.2022

Eventyrstund

13. februar 2022, kl. 16:00

Eventyrfortelling gir fine opplevelser for barn og voksne sammen. Velkommen til foreldre, besteforeldre, tanter, onkler osv. gjerne sammen med barn! Dere får høre både kjente og mindre kjente eventyr, fra nær og fjern, bl.a. små dyreeventyr, om Kvitebjørn kong Valemon, Aladdin og enda fler.....

Kaffe Lytte

12. februar 2022, kl. 12:00

Åpen lørdagskafé på Fredheim.

Gratis inngang. Kl.13-13.30: Hallvord Reiar Michaelsen Steen serverer en litterær godbit.

Markering av Ingeborg Refling Hagens fødselsdag

Tangen kirke, 19. desember 2021, kl. 18:30

I anledning Ingeborg Refling Hagens fødselsdag blir det konsert i Tangen kirke.

Grunnet dagens situasjon, er det gjort noen endringer i det opprinnelige programmet. 18:30 Orgelmeditasjon ved en av Norges ledende organister, Halgeir Schiager

19.00: Bekransning av Ingeborg Refling Hagen og Eivind Grovens graver ved Kristin Lyhmann.

19.10 - 19.40: Konsert i kirken med Halgeir Schiager (orgel) og Alf Eivind Koichi Fujita Steen (trompet)

Gratis inngang.

Åpent hus / om Birgit Abrahamsen

19. desember 2021, kl. 16:00

I stua på Fredheim klatrer Birgit Abrahamsens blomster oppover de hvite veggene, og slynger seg omkring fotografier og kunstverk. Men hvem var Birgit, og hvorfor har hun dekorert Ingeborg Refling Hagens barndomshjem?

Olaug Kristine Bringager forteller om maleren Birgit Abrahamsen (1879-1961) og hennes betydning for Ingeborg Refling Hagen.

Utstilling av utvalgte malerier, servering av suppe, vafler, kaffe og te. Åpent hus og utstilling fra klokka 16, presentasjon av Birgit Abrahamsen klokka 17.

Gratis inngang.

Vi minner også om konsert i Tangen kirke etterpå.

Julemarked

11. desember 2021, kl. 12:00

Velkommen til julestemning på Fredheimtunet!

Lokale kor og korps synger og spiller. Rikholdig salgsbord med flettede julekurver, strikk og hekling, trearbeider, julekaker, urter og gelé. Flere salgsboder med ulike tekstilarbeider, honning og fuglenek. Opplesning av Ingeborg Refling Hagens julefortellinger. Kafé, julegrøt og grilling.

Hjertelig velkommen!

Gården 2021 - Georgiana Keable

21. november 2021, kl. 16:00

Georgiana Keable er forteller. Hun har bodd og arbeidet i Norge siden 1997, og har nylig flyttet til Oppsal gård på Tangen. Hun forteller om gården og fletter inn myter og fortellinger hun har samlet om vårt forhold til trær, husdyr og naturen. Forestillingen blir på norsk og engelsk. Kafé.

«Når det spirer en gang i vårt spor»

Nasjonalbiblioteket, Oslo, 13. november 2021, kl. 13:00

Kulturarbeidet Suttung - hvordan har Wergeland inspirert Ingeborg Refling Hagen?

Professor emeritus Dagne Groven Myhren, forfatter og teaterpedagog Frøydis Alvær og dramatiker og høyskolelektor Kristin Lyhmann vil fra ulike innfallsvinkler belyse hvordan Henrik Wergelands diktning og virke inspirerte Ingeborg Refling Hagens forfatterskap og hennes langvarige og varierte pedagogiske kulturarbeid, Suttung.

Arrangør: Wergelandakademiet i Oslo og Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim, Tangen.

Skaset / Moe - konsert

12. november 2021, kl. 19:00

Håvard Skaset og Guro Skumsnes Moe har turnert verden rundt med rockebandet MoE. På Fredheim møter vi en akustisk side av Skaset og Moe, der de spiller egne og andres sanger i ny drakt. Kafé.

Bokbad Stange folkebibliotek

Stange folkebibliotek, 10. november 2021, kl. 18:00

Med utgivelsen av diktsamlingen «Jeg vil hem att» i 1932, skrev Ingeborg Refling Hagen seg inn i nordmenns hjerter. Mange vil også forbinde henne med Suttungteateret og kulturarbeidet hun drev ut fra barndomshjemmet sitt, Fredheim, på Tangen. Hennes utrettelige kamp for de svakeste i samfunnet, hennes innsats mot fascismen og nazismen og motstandskampen under krigen, er mindre kjent. Hvem var denne kvinnen? Og hvilken aktualitet har hun i dag?

Redaktør av boka “Det brenner en ild”, Berit Tversland, vil utdype bildet av dikteren, formidleren og aktivisten Ingeborg Refling Hagen i en samtale med Nils Røhne ledet av Solbjørg Tveiten.

Dramatisering av eventyr og myte

7. november 2021, kl. 16:00

Frøydis Alvær er barnebokforfatter, teaterpedagog og barneteaterinstruktør. Hun har skrevet skuespill basert på eventyr og mytologi og drev en årrekke Teaterverkstedet for barn og unge på Røa. Hun påpeker at eventyr og mytefortellinger opprinnelig ikke var for barn, men ga underholdning og innsikt til alle. Folkediktningen bød på spenning, humor og alvor rundt de evige spørsmål: Hva er livet? Hva er meningen med det hele?

En god dramatisering må ikke bare ta vare på eventyrets billedspråk, men også tydeliggjøre og gjerne utvide dobbeltbetydninger.

La oss dukke ned i eventyrets billedverden og lete etter nøkler som kan overraske og forundre!

Det levende ordet

6. november 2021, kl. 16:00

I år er det 250 år siden Hans Nilsen Hauge (1771 - 1824) ble født. Han reiste omkring i Norge som predikant, samlet folk til andakter og inspirerte til næringsliv og virksomhet. Når myndighetene gjentatte ganger satte han i fengsel for å preke ulovlig, skrev han religiøse bøker og skrifter som ble spredt vidt utover landet.

Hauges bevegelse fikk stor betydning for det lille, nye landet Norge. Bøkene hans ble trykt i imponerende opplag, ja, de var for bestselgere å regne. "Lesere" ble tilhengerne hans kalt, og de las grundig.

Denne intense fordypningstradisjonen, iveren etter å forstå tekst og språk, inspirerte også Ingeborg Refling Hagen.

Trygve Riiser Gundersen og Berit Tversland kommer til Fredheim for å fortelle om Hauges betydning i samtid, og ettertid - og for Ingeborg og hennes forfatterskap og pedagogiske arbeid.

Velkommen til to foredrag som kaster nytt lys over vår nære fortid og menneskene som formet den!

Det blir åpen kafé.

Bjørnulf Dyrud - utstilling

6. november 2021, kl. 14:00

Dyruds uttrykk er i hovedsak abstrakt. Hans utgangspunkt er naturen, som han tolker på en personlig måte i sine lyriske abstraksjoner. Fargenes klang er viktig.

Huldra Hildur

23. oktober 2021, kl. 16:00

I framsyninga møter vi Tore (Even Lusæter) som skal ha ansvaret for setra gjennom sommaren. Han skal mjølke og stelle, og ta vare på alle dyra og passe på at alle har det bra.

Vi møter også Hildur (Mari Midtli), ei sanglad hulder som bur på setra. Ho ser til at Tore gjer det han skal, og spelar han eit puss eller to gjennom sommaren.

Framsyninga formidlar historier frå setra og om huldra, engasjerande og spennande episoder mellom Tore og Hildur, og fengande barnemusikk med både dans og allsong. Musikarane er Aslak Brimi, Mads Erik Odde, Pål Svindland og Espen Wensaas.

Framsyninga er ca 30-35 min, og passer for barn frå 4 år og oppover, kanskje særleg 4 til 8 år.

Gratis. Send epost til post@kulturhusfredheim.no for å reservere billetter. Oppgi antall voksne og barn.

Bokbad Løten folkebibliotek

Løten folkebibliotek, 18. oktober 2021, kl. 18:00

Med utgivelsen av diktsamlingen «Jeg vil hem att» i 1932, skrev Ingeborg Refling Hagen seg inn i nordmenns hjerter. Mange vil også forbinde henne med Suttungteateret og kulturarbeidet hun drev ut fra barndomshjemmet sitt, Fredheim, på Tangen. Hennes utrettelige kamp for de svakeste i samfunnet, hennes innsats mot fascismen og nazismen og motstandskampen under krigen, er mindre kjent. Hvem var denne kvinnen? Og hvilken aktualitet har hun i dag?

Redaktør av boka “Det brenner en ild”, Berit Tversland, vil utdype bildet av dikteren, formidleren og aktivisten Ingeborg Refling Hagen i en samtale med Vibeke Hollekim.

Komponist og pianist Wollert Krohn-Hansen forteller fra arbeidet med å tonesette tekster av Ingeborg Refling Hagen. Avspilling av noen lydopptak av musikken. Med Johanne Kippersund framfører han noen av sangene «live». Kafé.

Novellene er en fin inngangsport til Kincks dikterunivers, og der behandles mange av hans hovedtemaer. Novellene viser dyp psykologisk innsikt, humor og språklig bredde samt stor kjennskap til norske dialekter. Opplesningskveld med Hilde Kveim og Kristin Lyhmann, denne gang med noveller fra Østlandet. Kafé.

Helga Bostens bilder har opprinnelig fotfeste i den naturalistiske stilen. Bosten har i mange år arbeidet med kvinneportretter og landskap som hovedmotiver. I de senere år er bildene blitt mer preget av elementer fra fantasi og erindring. Temautstillinger som «Terra inkognita» (2016) eller «Skogminner» (2019) er helt abstrakte, men beholder inntrykk av landskap og vekster. Hun liker å jobbe vekselvis i begge stilarter, eller prøve å forbinde dem til et helhetlig motiv. I ULENDT TRERRENG vises både figurative og abstrakte bilder som overveiende er fra i år. Tittelen henspiller på vanskeligheten ved å tegne på motstridende papirflate, og at tegningene har en ugjennomtrengelig struktur. I tillegg viser hun 2 ulike portretter av Ingeborg Refling Hagen, Stiftelsens verdsatte forfatter.

Ekkos epoke - ut av medienarkosen

3. oktober 2021, kl. 16:00

Lena Lindgren (f. 1969) er forfatter. Til daglig er hun journalist og kommentator i Morgenbladets avdeling «Idéer».I boka Ekko. Et essay om algoritmer og begjær ser hun på vår egen samtid gjennom myten om Ekko og Narcissus. Ifølge Ovids Metamorfoser var Ekko en fjellnymfe om snakket så mye at hun til slutt bare kunne gjenta andre. Ekkos store kjærlighet ble Narcissus, han som forelsket seg i seg selv og døde av det. Hva kan denne lille fortellingen si om vår tid?

Lena Lindgren tok med seg denne myten til Silicon Valley for å undersøke hvordan medieteknologien har invadert oss, samfunnsmessig, psykologisk og eksistensielt. Hvorfor blir folk så krigerske i sosiale medier? Hvorfor ser rosabloggerne ut som kloninger av hverandre? Hvorfor sprer konspirasjonsteorier seg så raskt? Og ikke minst: Hvordan har Facebook og Google blitt verdens rikeste på ett tiår, når så mye på nettet er «gratis»?

Olaug Kristine Bringager holder billedkåseri om Ekko og Narcissus.

Kaffe Lytte

2. oktober 2021, kl. 12:00

Åpen lørdagskafé på Fredheim.

Gratis inngang. Kl.13-13.30: Hallvord Reiar Michaelsen Steen serverer en litterær godbit.

Bokbad - "Det brenner en ild"

Gravdal bokhandel, Hamar, 30. september 2021, kl. 18:00

Med utgivelsen av diktsamlingen «Jeg vil hem att» i 1932, skrev Ingeborg Refling Hagen seg inn i nordmenns hjerter. Mange vil også forbinde henne med Suttungteateret og kulturarbeidet hun drev ut fra barndomshjemmet sitt, Fredheim, på Tangen. Hennes utrettelige kamp for de svakeste i samfunnet, hennes innsats mot fascismen og nazismen og motstandskampen under krigen, er mindre kjent. Hvem var denne kvinnen? Og hvilken aktualitet har hun i dag?

Tidl. leder av jubileumskomiteen 2020 Ingeborg Refling Hagen - Nils Røhne, Sigbjørn Johnsen og redaktør av boka “Det brenner en ild” Berit Tversland vil utdype bildet av dikteren, formidleren og aktivisten Ingeborg Refling Hagen i en samtale om den nye boka DET BRENNER EN ILD.

Ingeborg Refling Hagen-seminar

Høgskolen i Innlandet, studiested Hamar, 23. september 2021, kl. 09:00

Program

Høgskolen i Innlandet

Campus Hamar

Torsdag 23. september

9.00 – 9.15: Velkommen v/assisterende instituttleder ved Institutt for humanistiske fag Anne Skaret

9.15 – 10.00: Professor Frederike Felcht, Goethe-Universität Frankfurt: „Hun eiet ikke ord.“ Fattigdommens poetik i Ingeborg Refling Hagens Loke saar havre (1922)

10.00 – 10.40: Førsteamanuensis Kristian Lødemel Sandberg, Høgskolen i Innlandet: Når villhavren spreier seg. Om ugras og armod i Loke saar havre (1922)

Kaffe

11.15 – 12.00: Førsteamanuensis em. Eva Marie Syversen, Høgskolen i Innlandet: Bilder av kriser og sammenbrudd. Litterær ikonografi i Ingeborg Refling Hagens 1920-tallsromaner

12.15 – 13.00: Professor Christine Hamm, Universitetet i Bergen: Møtet med mørket: Ingeborg Refling Hagens Tre døgn på storskogen som arbeiderlitteratur

Lunsj

13.45 – 14.30: Professor Ole Karlsen, Høgskolen i Innlandet: Om lyrisk formgivning. Ingeborg Refling Hagens førkrigslyrikk i lys av samtidig norsk poesi

Fredag 24. september

Kaffe

10.15 – 11.00: Professor Per Olof Mattson, Stockholms universitet: «Nordism»: Ivar Lo-Johansson och Ingeborg Refling Hagen

11.15 – 12.00: Førsteamanuensis Elin Stengrundet, Høgskolen på Vestlandet: Ingeborg Refling Hagens Wergeland

12.15 – 13.00: Førsteamanuensis Inger-Kristin Larsen Vie, Høgskolen i Innlandet: Ingeborg Refling Hagens I natt red´n Henrik forbi (1958): En annerledes biografi for barn og unge

Lunsj

13.45 – 14.30: Professor Anne Skaret, Høgskolen i Innlandet: Det lesende barnet som motiv i Ingeborg Refling Hagens barnebøker om Mostu-barna

14. 45 – 15.30: Førsteamanuensis Silje Hernæs Linhart, Høgskolen i Innlandet: Ingeborg Refling Hagens Om Iliaden og Odysseen – gjennomgang ved hjelp av enkelte notater fra fangenskapet (1982): Mellom «lærerveiledning» og adaptasjon.

15.30: Avslutning

Om foredragene

Frederike Felcht: „Hun eiet ikke ord.“ Fattigdommens poetik i Ingeborg Refling Hagens Loke saar havre (1922)

Loke saar havre forbinder historien om et fattighus med historien om en ugift gravid kvinde, der føder sit barn i fattighuset og til sidst drukner sig selv og sit barn. Fattigdommen spiller en central rolle i teksten, men har indtil videre ikke været i forskningens fokus. I mit oplæg vil jeg vise, at Loke saar havre reflekterer poetiske problemer med hensyn til fremstillingen af fattigdommen. Jeg vil analysere, hvordan teksten henviser til relationen mellem socioøkonomisk status og magten over sproget, hvordan den stiller sin egen historie op mod den glemsel, der truer de fattiges historie, og hvordan den udvikler en virkningsfuld litterær form for at fremstille hvordan fattigdom føles, der går ud over den individuelle erfaring.

Christine Hamm: Møtet med mørket: Ingeborg Refling Hagens Tre døgn på storskogen som arbeiderlitteratur

De få som har beskjeftiget seg vitenskapelig med Ingeborg Refling Hagens romantrilogi Tre døgn på storskogen (1937-1939) har pekt på at teksten har mange lag. Den er derfor vanskelig å tolke. Verkets hovedperson, læreren som har søkt seg til en stilling i skogen, forvirrer seg dypere og dypere inn i dens mørke. Han blir tvunget til å søke ly for regn, vind, og tordenvær i ulike hus og hjem. Møtene med menneskene der åpenbarer for ham en verden av slit, hat, og fattigdom. Refling Hagen selv har pekt på at trilogien bør leses som en kommentar til den aktuelle verdenssituasjonen, og særlig til den politiske utviklingen i Tyskland. Andre har, som Ivar Lo-Johansson, understreket de gode beskrivelsene av skogsarbeiderlivet. Jeg vil her kombinere en realistisk, psykologisk og allegorisk beskrivelse, når jeg mener at møtene med skogens beboere først skremmer læreren, fordi han fornemmer dem som en murrende masse som fort kan komme utenfor kontroll. Først når han knytter bånd til enkeltpersoner og særlig to av småjentene, klarer han å relatere seg til arbeidernes mørke, og han gjennomgår en metamorfose.

Ole Karlsen: Om lyrisk formgivning. Ingeborg Refling Hagens førkrigslyrikk i lys av samtidig norsk poesi

I anmeldelsen «Norsk lyrik» (1916) tar Anders Krogvig for seg tre diktsamlinger av Alf Larsen, Einar Solstad og Arnulf Øverland. Felles for alle disse er at de ikke skriver norsk; «den nyere norske lyrik tilhører ‘den dansk-norske fælleslitteratur’». Dansken i Norge så vel som landsmålet er døde diktspråk, hevder Krogvig, og setter dette i motsetning til Kincks syn «på versets kunst»: Et dikt skal være «som et bryst der aander. Den bundne form er ikke en maskeradedragt til utleie. Den bundne form er ett med stoffet og blit til sammen med stoffet.» Lyrikkens mange bud i mellomkrigstida på å komme ut av den lyriske «konveniens» er så vel flerfoldige som litteraturhistorisk upåaktede, og i mitt innlegg vil jeg innledningsvis gi en karakteristikk av lyrikkens formale mangfoldighet for så å plassere Ingeborg Refling Hagens bud på hvordan samtidslyrikkens formelle utfordringer bør løses – med spesielt henblikk på hennes politiske dikt.

Silje Hernæs Linhart: Ingeborg Refling Hagens Om Iliaden og Odysseen – gjennomgang ved hjelp av enkelte notater fra fangenskapet (1982): Mellom «lærerveiledning» og adaptasjon.

Mitt foredrag skal være en studie av Refling Hagens «guider» til antikke epos og myter, med spesielt fokus på hennes gjengivelse av Homers Iliaden. Tekstene framstilles både via paratekstene, og kommentarer i selve teksten, som et arbeidsverktøy for litteraturformidlere som vil arbeide med disse fortellingene i barnehagen. Samtidig omtaler hun sine egne gjengivelser av eposene som en «barnebok», så det er åpenbart også å anse som adaptasjoner. Dermed vil jeg undersøke disse tekstene dels som formidlingsverkøy, dels som litterære adaptasjoner. I den forbindelse vil jeg lese dem i lys av Refling Hagens egne teorier om litteraturformidling til barn, samt teori om adaptasjoner av antikke og klassiske tekster med barn som målgruppe.

Per Olof Mattson: «Nordism»: Ivar Lo-Johansson och Ingeborg Refling Hagen

Under mellankrigstiden växte det fram ett livligt umgänge mellan nordiska kulturarbetare. Det fanns en föregångare i det moderna genombrottets Norden mot slutet av 1800-talet. Umgänget vägleddes i stora drag av föreställningar om det nordiska som en betydelsefull kulturell gemenskap med historiska rötter. Kontakterna och samarbetet blev intensivt under 1930-talet och stegrades under och efter andra världskriget när tankar om nordisk gemenskap aktualiserades ännu starkare genom yttre hot. Föreställningar om de nordiska länderna som syskon, bröder och systrar, i en i övrigt hotfull värld blev starka också i den litterära världen. Under andra världskriget kom dessutom många danska och norska författare till Sverige på flykt undan den tyska ockupationen. Ingeborg Refling Hagen höll sig kvar i Norge under andra världskriget men kom ändå att ingå i det nordiska sammanhanget. Ivar Lo-Johansson och konstnären Sven Erixson, kallad ”X:et”, begav sig, sannolikt i början av 1930-talet, till Norge för att ”bedriva något slags nordism”, som Lo-Johansson beskriver det i sina memoarer (Tröskeln, 1982; Frihet, 1985). En av de norska kulturarbetare som besöktes var Ingeborg Refling Hagen. Ett par år senare, att döma av Stockholmspressen i november 1934, anlände hon till Stockholm. Utan att meddela vare sig Lo-Johansson eller X:et hade hon hyrt Musikaliska akademien för uppläsning. Ivar Lo-Johansson skildrar uppläsningen i Tröskeln. Han hävdar att uppläsningen främst rörde Henrik Wergelands texter. Den beskrivningen stämmer inte med notiser om uppläsningen i Dagens nyheter och Svenska dagbladet. Jag har tidigare analyserat Lo-Johanssons speciella sätt att gestalta möten och umgänget med nordiska författarvänner (se Martin Andersen Nexø. Den nordiska arbetarlitteraturens pionjär, 2017) och det händer oväntade saker när Lo-Johansson gestaltar sin andel i det nordiska umgänget.

Ingeborg Refling Hagen kom att ingå i den ”nordism” som praktiserades av svenska författare under 1930– och 1940-talet. Jag ska försöka precisera vad som händer när Lo-Johansson utövar ”nordism” i förhållande till hennes författarskap och person. Utgångspunkten är Lo-Johanssons skildringar av Ingeborg Refling Hagen mot bakgrund av deras brevväxling och annat material som tidningspressen.

Kristian Lødemel Sandberg: Når villhavren spreier seg. Om ugras og armod i Loke saar havre (1922)

I folkeleg overtru har ein oppfatta varmeflimmeret om våren som lysflimre-vetten Loke som sår villhavre. Denne overtrua vil danne innfallsvinkelen for å diskutere armodsframstillinga i Ingeborg Refling Hagens roman Loke saar havre (1922). Der fungerer uttrykket i tittelen som ein metafor på auksjonen av fattigfolk til bøndene som byr minst. Dei som er nedst på rangsstigen i soknet, blir spreidde for alle vindar, som om dei var ugras, med fattigfuten Per Lokobakken som auksjonarius (altså Loke som sår). Ved å analysere fram to perspektiv på armoda i romanen, høvesvis armoda som uunngåeleg (med overtru som forklåring på lidinga) og armoda som sosialt konstruert (reprodusert gjennom auksjonen av fattigfolk), er målet å diskutere i kva grad Loke saar havre ber med seg ein sosial kritikk, eller om det først og fremst er overtru som historisk forståingsramme for armoda som blir tematisert.

Anne Skaret: Det lesende barnet som motiv i Ingeborg Refling Hagens barnebøker om Mostu-barna

I Ingeborg Refling Hagens bøker om barna fra Mostua (Vi må greie oss selv, 1934, Verden er så stor så stor, 1935, Ingen penger, ingen billett, 1936, og Skole og gode dager, 1938) spiller lesing og formidling av litteratur og muntlig tradisjonsstoff en viktig rolle. Dette foredraget vil utforske det lesende barnet som motiv i denne bokserien. Inspirert av den materielle vendingen i nyere barnelitteraturforskning og den såkalte «return to the body» (Nikolajeva, 2016) settes et særlig fokus på den lesende barnekroppen. Margaret Mackey (2017) hevder at den lesende kroppen alltid er situert i en spesifikk kontekst, og at det lesende barnets «embodiedness» påvirker den meningsskapende prosessen og litteraturopplevelsen. Med dette som utgangspunkt vil jeg utforske et utvalg lese- og formidlingssituasjoner i bøkene, med vekt på følgende spørsmål: Hva karakteriserer Mostu-barna når de leser, og hva kan deres «embodiedness» i lesesituasjonene fortelle om deres forhold til litteratur?

Elin Stengrundet: Ingeborg Refling Hagens Wergeland

Det er ingen hemmelighet at Ingeborg Refling Hagen var sterkt opptatt av Wergeland og også viktig for formidlingen av forfatterskapet. Ikke desto mindre er Refling Hagen kun sporadisk nevnt i forskningen som konsentrerer seg ulike konstruksjoner av Wergeland.

At Refling Hagens Wergeland ikke er blitt større oppmerksomhet til del, kan kanskje skyldes måten man har tenkt om hennes arbeid på. Selv om Sigurd Aarnes (1991) riktignok gir enkelte karakteristikker i studien som nettopp omhandler ulike bilder av Wergeland, kaller han også Refling Hagen og Suttung-bevegelsen for «et avgrenset miljø» (137) og mener at bevegelsen utgjør en representant for «mer halv-privatiserte former for Wergeland-kultus» (112). I mitt innlegg vil jeg undersøke hvilket Wergeland-bilde Refling Hagen konstruerer, og jeg vil plassere dette overfor den større forskningstradisjonen. På den måten ønsker jeg å gjøre det såkalte «halv-private» bidraget til en tydeligere del av Wergeland-resepsjonen.

Eva Marie Syversen: Bilder av kriser og sammenbrudd. Litterær ikonografi i Ingeborg Refling Hagens 1920-tallsromaner

Ingeborg Refling Hagen har blitt omtalt som en bildedikter i slekt med ekspresjonismen i malerkunsten. I 1920-tallsromanene kommer dette til syne ved at den episke sammenhengen ofte oppløses i historiske tablåer, episodiske forløp og ekfraser som framstiller menneskets utsatthet i en verden løsrevet fra tradisjonelle holdepunkter. I dette foredraget vil Syversen undersøke enkelte karakteristiske trekk ved denne ikonografien.

Inger-Kristin Larsen Vie: Ingeborg Refling Hagens I natt red´n Henrik forbi (1958): En annerledes biografi for barn og unge

Jeg utforsker Ingeborg Refling Hagens tekst I natt red´n Henrik forbi. Tekstenbestår av 12 korte kapitler med anekdotiske beskrivelser av Henrik Wergelands møter med fattigfolk i ei lita bygd. Jeg undersøker hva er det som gjør I natt red´n Henrik forbi til en biografi for barn og unge i lys av nyere forskning på biografiske og hagiografiske fremstillinger innenfor barnelitteraturfeltet, og hva som karakteriserer Ingeborg Refling Hagens biografiske fremstilling av Henrik Wergeland. Sentrale poeng i min nærlesing er at teksten inneholder flere karakteristiske sjangertrekk gjennom de beskrivende anekdotene som bidrar til en flatterende fremstilling av den biograferte. Samtidig utfordrer teksten den tradisjonelle barnebiografien fordi barneleserens tilgang til informasjon om den biograferte skjer først og fremst gjennom beskrivelser av vanlige folks møter med Wergeland.

Wergelandsfesten - på kjærlighetens gjestfri fat

Tangen kirke, 11. september 2021, kl. 16:00

«På kjærlighetens gjestfri fat»

Arrangement i anledning Henrik Wergelands fødselsdag

Tangen kirke, lørdag 11. september kl. 16:00 – 17:30

Heller ikke i år kunne Wergelandfesten på Fredheim bli en myldrende familiedag i juni på grunn av koronapandemien. I stedet holdes et storslått arrangement i Tangen kirke hvor Wergelands liv, tanker og ord blir omkranset av musikk.

  • Den dyktige, unge folkemusikeren Trygve Liahagen (Ottestad, nylig tildelt Drømmestipendet av 2021) spiller slåtter fra Hedmarkstradisjonen og jødisk musikk (Klezmer).

  • Wergelands første møte med en jøde. Utdrag fra Hassel-Nødder. Tablå ved Anders Kippersund

  • Norge fikk en av Europas frieste konstitusjoner i 1814. Hvordan kunne den da inneholde en paragraf som stengte jøder ute fra riket? Henrik Wergeland kjempet innbitt for å få paragrafen opphevet, men hva vet vi om hans fars kamp for å få den innført? Idehistoriker Håkon Harket har mer enn noen forsøkt å svare på disse spørsmålene. Det er en begivenhet at han nå kommer til Tangen med kåseriet «JØDENE I VÅRE TANKER. Med vekt på bidrag fra Henrik og Nicolai Wergeland».

Under krigen ble jødeparagrafen innført på nytt, og Ingeborg Refling Hagen var blant dem som tidlig motarbeidet et økende jødehat. Vi ser fram til en innholdsrik feiring av Henrik Wergelands fødselsdag 2021.

Øvrige medvirkende: Lucas Frydenlund-Arnesen og Siri Lappegård; Dagne Groven Myhren, Olaug Kristine Bringager, Hanna Elgvin, Mette Elise Nordrik, Reidun Riisehagen og Elin Skagestad; Vidar Olaussen og Petter Mohn

Utstilling - Jan Baker

11. september 2021, kl. 14:00

Jan Baker har fargerike surrealistiske motiver der sarkasme, ironi, humor og politikk er gjemte budskap i en egen verden skapt over flere tiår. Jan Baker ønsker at publikum skal «gå inn» i hans motiver og dikte videre.

Mytenes makt i vår tid

5. september 2021, kl. 16:00

Mytenes makt. Myter er fortellinger med makt over menneskers sinn; de har vært med på å forme samfunn og kulturer. Hvilken betydning har de for oss i dag, de eldgamle mytene med bakgrunn fra ulike religioner? Dette får vi høre Terje Nordby si noe om, han som gjennom Mytekalenderen har formidlet kjennskap til og forståelse av myter fra hele verden til et bredt publikum. Vi får også høre framføring av noen klassiske myter, blant annet en dramatisering av den norrøne Trymskvida ved barn fra sommerens kulturleir på Fredheim.

Ingeborg Refling Hagens motstandskamp

5. september 2021, kl. 14:00

I mellomkrigstida var Ingeborg Refling Hagen en uredd og tydelig stemme mot nazismens framvekst. Sommeren 1944 ble hun satt fri fra tysk fangenskap og sendt til Fredheim for å dø. Hun levde til 1989, og fortsatte kampen for frihet og demokrati til det siste.

Kafé. Velkommen!

Kaffe Lytte

4. september 2021, kl. 12:00

Åpen lørdagskafé på Fredheim.

Gratis inngang. Kl.13-13.30: Børre Nordsveen serverer en litterær godbit.

Ingeborg Refling Hagens motstandskamp

22. august 2021, kl. 14:00

Formidler Siri Lappegård forteller om «Ingeborg Refling Hagens motstandskamp» i kunstnerhjemmet Fredheim, Vikslia 2, Tangen i Stange kommune.

Kafé. Velkommen!

Utstilling - Eli Katrine Krokmoen

21. august 2021, kl. 14:00

Åpning lørdag 21.august kl.14.00 med programinnslag ved Karen Høie, James Dickenson og Vidar Olaussen. Utstillingen er også åpen søndag 22.august, 28. og 29.august og 4. og 5.september fra kl.12.00-16.00.

Salgsutstilling på Fredheim, Tangen. Utstillingsåpning lørdag 5. juni 2021, kl.14, med kulturelt innslag.

Ingeborgvandring på Tangen

Tangen skole - vi vandrer til Fredheim, 9. mai 2021, kl. 16:00

Bli med å oppleve Tangen i Stange gjennom Ingeborg Refling Hagens minner og dikt, på vandring gjennom landskapet med fortellinger og opplesning underveis.

Vandring tar ca 1 time, og vi ender opp på Fredheim med mulighet for å kjøpe kaffe og kake.

Oppmøte ved Tangen skole. Vel møtt!

Øyvind Torseter - utstilling

8. mai 2021, kl. 12:00

Kunstutstilling i kulturlåven på Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim, Tangen, hver lørdag og søndag kl.12.00 til kl.16.00 til og med 24. mai 2021. Alle er hjertelig velkommen til salgsutstilling!

Utstilling - Øyvind Torseter

1. mai 2021, kl. 12:00

Kunstutstilling Øyvind Torseter

i kulturlåven på Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim, Tangen.

Hver lørdag og søndag kl.12.00 til kl.16.00 til og med 24.mai 2021.

Alle er hjertelig velkommen til salgsutstilling!

Konsert med MjøsFolk

22. august 2020

Tid: 16:00

Sted: Fredheim

9b18b1e905b23bfb44fc0299a0791242882f4079-1969×1031

I anledning Ingeborgdagene og jubileumsåret 2020 har Mjøsfolk tonesatt 12 dikt av Refling Hagen. Sangene urframføres på Fredheim den 22. august 2020. Jubileumsåret 2020 markerer at det er 125 år siden Ingeborg Refling Hagen ble født og 100 år siden hun utgav sin første bok. Det er musikken rundt Mjøsa og fra det store, nye […]

17jun-blomst-og-Fredheim

I vår informerte vi om at arrangementet i anledning Henrik Wergelands 212-årsdag 2020 i regi av Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim avlyses etter krav fra myndighetene. Like fullt uteblir heldigvis ikke markeringen av Wergelandsdagen 2020. Når en krise inntreffer, er det betydningsfullt hvilke idéer som er i omløp. Det erfarte Ingeborg Refling Hagen til gagns, noe som bidro til […]

Dramalesing: Tsjekovs skuespill

27. mai 2020

Tid: 18:45 – 21:30

Sted: Fredheim

AntonTsjekhov2

Vi leser Anton Tsjekovs skuespill på onsdager i partallsukene, f.o.m. 22.1. Vi starter med Tre søstre. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

Litteraturlesing: John Milton

20. mai 2020

Tid: 18:45 – 21:30

Sted: Fredheim

Milton2

Vi leser John Miltons «Det tapte paradis» på onsdager i oddetallsukene, f.o.m. 29.1. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

Dramalesing: Tsjekovs skuespill

13. mai 2020

Tid: 18:45 – 21:30

Sted: Fredheim

AntonTsjekhov2

Vi leser Anton Tsjekovs skuespill på onsdager i partallsukene, f.o.m. 22.1. Vi starter med Tre søstre. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

Litteraturlesing: John Milton

6. mai 2020

Tid: 18:45 – 21:30

Sted: Fredheim

Milton2

Vi leser John Miltons «Det tapte paradis» på onsdager i oddetallsukene, f.o.m. 29.1. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

Dramalesing: Tsjekovs skuespill

29. april 2020

Tid: 18:45 – 21:30

Sted: Fredheim

AntonTsjekhov2

Vi leser Anton Tsjekovs skuespill på onsdager i partallsukene, f.o.m. 22.1. Vi starter med Tre søstre. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

Litteraturlesing: John Milton

22. april 2020

Tid: 18:45 – 21:30

Sted: Fredheim

Milton2

Vi leser John Miltons «Det tapte paradis» på onsdager i oddetallsukene, f.o.m. 29.1. Kaffe fra kl.18.45, Lesning fra 19-21.30. Velkommen til både tidligere og nye deltakere.

AVLYST – Nancy Herz – Ingeborgdagene

19. april 2020

Tid: 15:30 - 16:00

Sted: Fredheim

NancyHertz-Ingeborgdagene

Hvordan finner du deg selv når andre hele tiden forteller deg hvem du skal være? Nancy Herz (f. 1996): 21 år gammel jordboer, aktivist, bokelsker og skribent. Norsk/libanesisk. Kosmopolitt og drømmer. My tweets = my views. Hun startet, sammen med Amina Bile og Sofia Srour, bevegelsen som i media blir kalt «De skamløse jentene», og […]

AVLYST – Konsert med MjøsFolk

19. april 2020

Tid: 18:30:00

Sted: Fredheim

Mjøsfolk-Ingeborgdagene

I anledning Ingeborgdagene og jubileumsåret 2020 har Mjøsfolk tonesatt 12 dikt av Refling Hagen. Jubileumsåret 2020 markerer at det er 125 år siden Ingeborg Refling Hagen ble født og 100 år siden hun utgav sin første bok. Det er musikken rundt Mjøsa og fra det store, nye fylket Innlandet som er utgangspunktet for gruppa MjøsFolk. […]