Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim [logo]

Utstilling - Elena Abessinova

, kl.

Foto: Kai W Nessler

I denne vandreutstillinga med nær 20 arbeider av Elena Abessinova, blir vi kjent med et kunstnerskap med stor bredde i teknikker og uttrykk. Motiver i hennes arbeider spenner fra portrettmaleri via fabulerende naturmotiver, til humoristiske skråblikk på livet og kjærligheten. I historiemaleriene bringer hun gjerne sammen historiske fakta og mytologi.

Hennes verk har sin egen stil og språk, utviklet gjennom kunstnerens interesse for klassisk kunst og folkekunst på den globale kunstarenaen i Østen, Asia og Europa, så vel som tradisjonell ukrainsk kunst. Interessen for Skandinavias historie har bidratt til denne paletten av uttrykk. Det karakteristiske for hennes arbeid er detaljrikdommen, enten vi finner den i blyanttegninger i stort format, store akrylmalerier eller i etsninger, pastelltegninger og pennetegninger.

Utstillingen, ELENA ABESSINOVA - Maleri, tegning og grafikk, er en vandreutstilling fra Kunstbanken senter for samtidskunst og åpner 19. desember kl. 18.00 - 20.00. Utstillingen vises utvalgte datoer til og med 11. februar 2024.

Medvirkende

Elena Abessinova

Elena Abessinova er norsk og opprinnelig fra Kyiv, Ukraina, hvor hun født og oppvokst i et kreativt miljø. Etter utdannelsen ved kunst- og industridesignskolen i Kiev arbeidet Abessinova med reklame og bokillustrasjoner. I 1990 deltok hun på den internasjonale bokbiennalen i Bologna, Italia. Gjennom dette fikk hun muligheten til å arbeide i Sveits i 18 år. Utgivelsen av to barnebøker med hennes illustrasjoner åpnet døren til et sveitsisk kunstgalleri. I dag finnes verk av Elena Abessinova i private samlinger i Sveits, Tyskland, Storbritannia, USA, Japan, Ukraina og Norge. Hun har deltatt på en rekke internasjonale utstillinger i Europa, Japan og USA og mange utstillinger i Norge.