Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim [logo]

Sanger om Død og Glæde

, kl.

Med store følelser og fengende melodier vekkes 1600-tallets største hits til live når Barokk Boreal presenterer sanger av Dorothe Engelbretsdatter!

Dorothe (Dorte) (1634–1716) var berømt for sine religiøse dikt. Dortes sangbok, Siælens Sang-Offer, var mellom de aller mest populære bøkene i Norge og Danmark i mange tiår. Den kom i 24 opplag, og folk kalte den Dorte-boka.

Dorte-boka er ikke bare en del av den første norske populær-litteraturen - den er også den første melodisamlinga som trykkes her til lands, og noen av melodiene har ikke overlevd i andre kilder. Barokk Boreal løfter fram dette glemte stoffet, og vi aner hvorfor sangene fra "Die Weltberühmte DOROTHE"s penn ble så folkekjære i hennes samtid.

Medvirkende

Barokk Boreal

Barokk Boreal består av to tidligmusikere, Cathrine Bothner-By (barokksang) og Ulrik Gaston Larsen (ærkelutt), og to folkemusikere, Vegar Vårdal (hardingfele, fele og storfele) og Øyonn Groven Myhren (folkesang). Ensemblet bringer 1600-tallets norske sangdiktere fram i lyset. De har utgitt en CD med tekster av Petter Dass, og høsten 2022 kommer en med Dorothe Engelbretsdatter.