Konsert på Ingeborg Refling Hagens fødselsdag

Tangen Kirke, 19. desember 2022, kl. 19:00

Håvard Gimse har bidratt i mange musikk- og lyrikk-program. Det er derfor enestående at han før jul spiller i Tangen kirke når dikt av Ingeborg Refling Hagen blir omkranset av musikk. Gimse framfører klaververker av Eivind Groven, Edvard Grieg, Alf Hurum, Harald Sæverud og Geirr Tveitt.

Tangen Mandskor opptrer også, en kjær tradisjon under denne årlige konserten.

Opplesning ved Hilde Kveim og Siri Lappegård m.fl. Bekransning ved Tor Karseth.

• 19. desember 2022, klokka 19:00 - 20:30

Håvard Gimse

Håvard Gimse har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Hochschule der Künste Berlin og studier med professor Jiri Hlinka i Bergen. Han har etablert en imponerende internasjonal karriere og er ettertraktet både som solist og kammermusiker. Gimse har vunnet flere prestisjetunge priser og har gjort en rekke kritikerroste innspillinger. Gimses forkjærlighet for skandinavisk og norsk klassisk musikk har gjort ham til en av de mest innflytelsesrike artistene på denne arenaen. Han er professor ved Norges musikkhøgskole og har i 25 år vært sentral i utviklingen av Oslo kammermusikkfestival. Han bor på hjemstedet Kongsvinger.

Tangen Mandskor

Tangen Mandskor ble stiftet i november 1888. Koret har vært i kontinuerlig drift siden starten, også under krigen. Da ble det møter i skjul, fordi slik aktivitet var forbudt. Koret (eneste mannskor i Stange kommune) deltar mye i kulturlivet, mest i nærområdet. Marianne Olasdatter Strand har dirigert koret i 37 år. Hun har mottatt Det Kongelige Selskab for Norges Vel sin fortjenestemedalje for lang og tro tjeneste.