Jentene på skauen

, kl.

«Jentene på skauen» - Motstandskvinner

At Ingeborg Refling Hagen kjempet mot fascisme og nazisme, både før og under 2.verdenskrig, tør være kjent for mange. På Fredheim har lærer Siri Lappegård gjennom det siste året fortalt ungdomsskoleklasser fra Stange kommune om denne motstandskampen. 11.4. kan flere få del i fortellingen.

Ingeborg Refling Hagens mor, Johanne Hagen, skrev jevnlig dagbok under 2. verdenskrig. Den gir oss unike og personlige bilder fra hverdagslivet på Tangen, samt refleksjoner over store og små hendelser. Helen Rønningsbakken leser utdrag fra Johanne Hagens krigsdagbok.

Vigdis Stensby er utdannet historiker fra Universitetet i Bergen. Hun har vært ansatt i Arkivverket siden 2010, og jobber blant annet som statsarkivar i Hamar. Hun har i lengre tid interessert seg for kildemateriale som omhandler kvinners situasjon og innsats under 2. verdenskrig. Hun har kalt kveldens foredrag ”Kvinner under okkupasjonen”

Det blir også pianomusikk ved Fride Skogsrud Bjørnstad.

På Fredheim følges alle smittevernregler. Derfor er det kun få, og kun forhåndskjøpte billetter: Kr.200,- Hoopla.no

Siri Lappegård

Vigdis Stensby