Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim [logo]

Ekkos epoke - ut av medienarkosen

3. oktober 2021, kl. 16:00

Lena Lindgren (f. 1969) er forfatter. Til daglig er hun journalist og kommentator i Morgenbladets avdeling «Idéer».I boka Ekko. Et essay om algoritmer og begjær ser hun på vår egen samtid gjennom myten om Ekko og Narcissus. Ifølge Ovids Metamorfoser var Ekko en fjellnymfe om snakket så mye at hun til slutt bare kunne gjenta andre. Ekkos store kjærlighet ble Narcissus, han som forelsket seg i seg selv og døde av det. Hva kan denne lille fortellingen si om vår tid?

Lena Lindgren tok med seg denne myten til Silicon Valley for å undersøke hvordan medieteknologien har invadert oss, samfunnsmessig, psykologisk og eksistensielt. Hvorfor blir folk så krigerske i sosiale medier? Hvorfor ser rosabloggerne ut som kloninger av hverandre? Hvorfor sprer konspirasjonsteorier seg så raskt? Og ikke minst: Hvordan har Facebook og Google blitt verdens rikeste på ett tiår, når så mye på nettet er «gratis»?

Olaug Kristine Bringager holder billedkåseri om Ekko og Narcissus.

Medvirkende

Lena Lindgren

Lena Lindgren er politisk kommentator og samfunnsanalytiker i Morgenbladet. "Ekko. Et essay om algoritmer og begjær" er hennes første bok.