Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim [logo]

Utstilling - Skjalg Y. Lidsheim og Jørgen Rogne

, kl.

Man blir formet av livet man lager og av livet man får. Skjalg Lidsheims varierte og til tider vanskelige oppvekst, ble grunnmuren der det kreative ble bygget. Landskap har hele tiden vært i fokus, og aller helst der virkeligheten møter det fantastiske og umulige. Utstillingen på Fredheim vil ha temaer som alene ikke ensom, stillhet og naturens seier.

Jørgen Rognes kreative og fabulerende bilder kan også ta utgangspunkt i landskap, men like gjerne dyr og figurer. Til sammen lager to kunstnere en utstilling full av liv og kontraster.

Medvirkende

Skjalg Y. Lidsheim

Skjalg Y. Lidsheim er født i 1976. I en alder av 14 flyttet Skjalg til Tangen, og der ble han for første gang eksponert for musikk, teater og venner. Trommesettet ble oppdaget og livet kunne endelig begynne! Etter 6 år med forskjellige rockeband i kjellerstua og i lokaler omkring Tangen, flyttet Skjalg til Hamar. Det var i denne perioden malingen gjorde sin entré. På hybelen ble alt mulig materiell brukt i utforskningen av utrykk. Trelim, eggehvite med hjemmelaget pigment, aske, kaffegrut og alt som kan påføres et lerret, treplater, tekstil og sponplater ble brukt. I 2000 ble første utstilling holdt i lokalene til poesi kafé i Hamar. Siden har omkring 20 utstillinger i gallerier og andre lokaler blitt holdt, og han har også utført mange bestillingsverk.

Jørgen Rogne

Jørgen Rogne (f. 1962) har jobbet mange år som medielærer, grafisk designer og illustratør. I kommersielle produksjoner benyttes digitale verktøy, men i ledige stunder bruker han penselen som redskap i sitt atelier i Østbyen og maler fabulerende og meditative illustrasjoner. Han har hatt en rekke utstillinger i Innlandet siden 1995, både separatutstillinger og sammen med andre kunstnere.