Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim [logo]

Ingeborgdagene: Program 23. april

, kl.

Litteraturfestivalen Ingeborgdagene er et kulturarrangement på Tangen med fokus på litteratur, men også teater, billedkunst, dans og musikk. Årets tema er Miljø og kultur. Denne lørdagen er det gratis inngang for alle hele dagen!

PROGRAM: Kl. 10 - 13: Tegnekurs ved Inge Iversen Kl. 10 - 13:30: Skrivekurs ved Ellen Fjestad Kl. 14: Utstillingsåpning Kl. 15:30: Sambygdinger leser Ingeborg Refling Hagen Kl. 16: Bokbad med forfatter Maja Lunde Kl. 17:30: Bokslipp med bokpresentasjon

Om programmet: Tegnekurs ved Inge Iversen og skrivekurs ved Ellen Fjestad tilbys elever på 5.-7. trinn i Stange-skolene. Det er forhåndspåmelding til kursene, som har et begrenset antall plasser, etter førstemann til mølla-prinsippet. Informasjon om kurs og påmelding finner du på våre nettsider https://www.stange.kommune.no/category21024.htmlInge Iversen er årets festivalkunstner, og utstillingen «Utfordring og avveining» åpner kl. 14. Utstillingen viser collager og malerier, og åpnes av ordfører Bjarne H. Christiansen. Fem sambygdinger fra Espa og Tangen inviterer til et nært møte med Refling Hagens forfatterskap når de leser selvvalgte tekster av Ingeborg.

Maja Lunde er en av Norges mestselgende forfattere, også i utlandet, og har med den pågående Klimakvartetten skrevet skjønnlitteratur om klima og miljø. Dette er også tema når Lunde i bokbad samtaler med Solbjørg Tveiten.

Ole Karlsen og Eva Marie Syversen er redaktører av boka "Stjerner over granskogbunnen. Om Ingeborg Refling Hagens forfatterskap" som slippes og presenteres på Fredheim denne dagen. Boka er basert på en seminarreke som ble avholdt på Høgskolen i Innlandet, Hamar, høsten 2021.