Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim [logo]

Voluspå – volvens spådom

, kl.

VIKTIG OPPDATERING: på grunn av dårlig vær flyttes "Voluspå" til Kulturlåven på Fredheim.

Gjellberget på Tangen er en av de kraftigste bygdeborgene i Innlandet, en del av en kjede på 10 borger øst for Mjøsa. Hva tenkte og fortalte menneskene som søkte tilflukt her i steinalderen? Det vet vi ikke sikkert, men noen hundre år senere lytter vikingtidens mennesker til Voluspå.

Hør, ber jeg, alle slekter…

Forteller Ylva Sjaastad resiterer og synger på bokmål og norrønt, mens fortelling inspirert av Edda binder alt sammen. Musikken er basert på en melodi nedtegnet etter islendinger i København på slutten av 1700-tallet av hoffmusikus Hartmann. Instruktører: Marit Jerstad og Knut Harris, basert på deres nye bokmål-oversettelse av diktet.

Velkommen til en poetisk og mytologisk fortelleropplevelse akkompagnert av lyrespill og sang!

Medvirkende

Ylva Sjaastad

Ylva Sjaastad er historieforteller, sanger og musiker. Hun startet som forteller sommeren 1998 da hun fortalte norrøne myter ved bålet i et vikinghus. Hun har siden fortalt i et mylder av settinger for alle aldre, men oftest i gymsaler fulle av skolebarn spredt utover landet gjennom DKS og Rikskonsertene. Som sanger og musiker arbeider hun i spennet mellom visesang, middelalder- og folkemusikk, og har utarbeidet en stil der fortelling og musikk går hånd i hånd. Hun har hovedfag i musikk fra UiO og har studert drama og muntlig fortelling ved OsloMet.