Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim [logo]

Jeg foretrekker lyset

11. februar 2024, kl. 18:00

Forestillingen "Jeg foretrekker lyset" forteller om to unge skuespilleres møte med Ingeborg Refling Hagens liv og arbeid, og deres reaksjoner og refleksjoner omkring forfatterens diktning og tenking. De har særlig vært opptatt av hennes kamp mot fascisme og nazisme, og de knytter hennes kamp for menneskeverdet opp mot egen opplevelse av dagens politiske virkelighet.

Tidspunkt

  • 11. februar 2024, klokka 18:00 -

Medvirkende

Marie Hafnor

Skuespiller, dramatiker, produsent, regissør Marie Hafnor har en bachelor i Skuespillerfag og teaterproduksjon fra Nord Universitet (tidl. HiNT) 2013-2016. Hun jobber hovedsakelig innen det frie kunstfeltet, teater og film, og driver teaterkompaniet SMÆSH! og Hafnor/Erichsen. Hun har den siste tiden produsert og turnert i flere teateroppsetninger for ungdom og barn i Den Kulturelle Skolesekken, bl.a «Verdens undergang og andre problemer» og «Familien Rusken» med SMÆSH!, og «Fighting Gravity» med Åkken Bom Produksjoner, og "Jeg foretrekker lyset" med Hafnor/Erichsen.

Svend Erichsen

Skuespiller, regissør og dramatiker. Født i Oslo 15. mai 1987. Barneskuespiller ved blant annet Gamlebyen teater og Grenland friteater. Trent hos Johannes Joner i Oslo med talentutviklingsgruppa Unge Nye og ved Institutet för Scenkonst i Sverige etter dramalinja ved Hartvig Nissen skole. Har bachelor i skuespiller- og teaterproduksjon ved Teaterhøgskolen i Trøndelag. Medstifter av teaterkompaniene; Norsk skuespillerstudio, Smæsh! og Hafnor/Erichsen. Skriver forestillinger i samarbeid med kompaniene.