Konsert i anledning Ingeborg Refling Hagens fødselsdag

Tangen kirke, 19. desember 2021, kl. 19:00

Tradisjonen tro opptrer et av landets eldste kor, Tangen Mandskor, med sin trofaste dirigent.

Det er også en glede at en av Norges beste organister spiller solo og ledsager to unge, dyktige solister, Sigmund Lahn (tenor) og Alf-Eivind Koichi Fujita Steen (trompet).

Programmet spenner vidt fra folketoner til julemusikk, fra vise til variasjonsverk, bl.a. av Lillehammers store sønn, Leif Solberg.

Tangen Mandskor (dirigent Marianne Olasdatter Strand)

Halgeir Schiager (orgel, piano)

Sigmund Lahn (tenor)

Alf-Eivind Koichi Fujita Steen (trompet)

Opplesning av Ingeborg Refling Hagens dikt ved Hilde Kveim, Siri Lappegård og Lucas Frydenlund Arnesen

Musikk av J.S. Bach, Eivind Groven, Sparre Olsen, Vidar Sandbeck, Leif Solberg, Henning Sommerro m.fl.

Bekransning ved Kristin Lyhmann

• 19. desember 2021, klokka 19:00 - 20:30

Tangen Mandskor

Tangen Mandskor ble stiftet i november 1888. Koret har vært i kontinuerlig drift siden starten, også under krigen. Da ble det møter i skjul, fordi slik aktivitet var forbudt. Koret (eneste mannskor i Stange kommune) deltar mye i kulturlivet, mest i nærområdet. Det øver mandag kveld hver uke og har totalt en besetning på 20 personer. Marianne Olasdatter Strand har dirigert koret i 37 år. Hun mottok nylig Det Kongelige Selskab for Norges Vel sin fortjenestemedalje for lang og tro tjeneste.

Alf-Eivind Koichi Fujita Steen

Alf-Eivind Koichi Fujita Steen (17 år) er elev ved Foss videregående skole i Oslo, musikklinjen. Han er for tiden trompetelev av Elin Holmen Kurverud, Mark Bennet og Kari Rolland. På farssiden er hans tippoldefar komponisten Eivind Groven (1901–77) som er gravlagt på Tangen kirkegård; Ingeborg Refling Hagens yngste søster, Ragna Hagen, var hans tippoldemor.

Halgeir Schiager

Halgeir Schiager (oppvokst på Biri) studerte orgel i Oslo, München og Strasbourg og debuterte i 1985 i Oslo konserthus. Bak seg har han mange konserter og radioopptak i inn- og utland, har deltatt på flere kritikerroste CD-produksjoner med bl. a. verker av Leif Solberg (1914–2016). Han har spilt inn samtlige orgelverker av den tsjekkiske komponisten Petr Eben (1929–2007). I 2001 mottok han Kritikerprisen. I 2008 tok han doktorgraden ved Norges Musikkhøgskole med en avhandling over den tyske organisten Gustav Merkels (1827–85) orgelverker. Schiager har siden 2007 vært kantor i Paulus og Sofienberg menighet i Oslo, fra 2019 i Ullern menighet og står hyppig som arrangør av orgelkonserter i Oslo.

Sigmund Lahn

Sigmund Lahn (oppvokst i Vallset) har studert sang ved Universitetet i Tromsø. Han har bl.a. sunget med Barokkanerne Vokalensemble, Vokal Nord, og synger i Oslo Domkirkes vokalensemble. Sigmund har gjennom hele oppveksten deltatt i barnegrupper og ungdomsteater som har sprunget ut fra Ingeborg Refling Hagens Suttung-arbeid.