Wergelandsfesten - på kjærlighetens gjestfri fat

Tangen kirke, 12. juni 2021, kl. 14:00

«På kjærlighetens gjestfri fat»

Arrangement i anledning Henrik Wergelands fødselsdag

Tangen kirke, lørdag 12. juni kl. 14:00 – 15:30

Heller ikke i år kan Wergelandfesten på Fredheim bli en myldrende familiedag på grunn av koronapandemien. I stedet holdes et storslått arrangement i Tangen kirke hvor Wergelands liv, tanker og ord blir omkranset av musikk.

• Den dyktige, unge folkemusikeren Trygve Liahagen (Ottestad, nylig tildelt Drømmestipendet av 2021) spiller slåtter fra Hedmarkstradisjonen og jødisk musikk (Klezmer).

• Dikt og tablåer framføres bl.a. ved skuespill-duoen Fleece & Rouge (Hillevi Skalmerud Larsson og Trine Nyhus Lørum).

• Norge fikk en av Europas frieste konstitusjoner i 1814. Hvordan kunne den da inneholde en paragraf som stengte jøder ute fra riket? Henrik Wergeland kjempet innbitt for å få paragrafen opphevet, men hva vet vi om hans fars kamp for å få den innført? Idehistoriker Håkon Harket har mer enn noen forsøkt å svare på disse spørsmålene og er tildelt pris for fremragende formidling av denne historien. Det er en begivenhet at han nå kommer til Tangen med kåseriet «JØDENE I VÅRE TANKER. Med vekt på bidrag fra Henrik og Nicolai Wergeland».

Under krigen ble jødeparagrafen innført på nytt, og Ingeborg Refling Hagen var blant dem som tidlig motarbeidet et økende jødehat. Vi ser fram til en innholdsrik feiring av Henrik Wergelands fødselsdag 2021.

Øvrige medvirkende: Lucas Frydenlund-Arnesen og Siri Lappegård; Dagne Groven Myhren, Olaug Kristine Bringager, Hanna Elgvin, Mette Elise Nordrik, Reidun Riisehagen og Elin Skagestad; Hallvord Reiar Michaelsen Steen og Petter Mohn

Vi følger smittevernreglene og inviterer til et trygt arrangement i Tangen kirke med forhåndskjøpte billetter (kr.100).

• 12. juni 2021, klokka 14:00 - 15:30